ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Euroleague: Ποιες βαριές ποινές προβλέπονται στους κανονισμούς για το ξύλο στο ματς της Ρεάλ με την Παρτιζάν

Εντός 24 ωρών η απόφαση του αθλητικού δικαστή της Euroleague

Euroleague: Ποιες βαριές ποινές προβλέπονται στους κανονισμούς για το ξύλο στο ματς της Ρεάλ με την Παρτιζάν

Τα πρωτοφανή επεισόδια που όλοι μας αντικρίσαμε στο παρκέ του «Wizink Center» στο Ρέαλ Μαδρίτης – Παρτιζάν αναμένεται να επιφέρουν μεγάλες τιμωρίες στους άμεσα εμπλεκόμενους. Η Euroleague αναμένεται να ανακοινώσει εντός 24ώρου τις αποφάσεις της.

Το Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν ολοκληρώθηκε στο 1:40 πριν από το φινάλε του (95-80 υπέρ των Σέρβων), λόγω των απίστευτων επεισοδίων που ξέσπασαν εντός παρκέ. Από το ξύλο που έπεσε,, μάλιστα, προκλήθηκε και ο τραυματισμός του Ντάντε Έξουμ από την λαβή… αλά WWE του Γκέρσον Γιαμπουσέλε.

Οι διαιτητές του αγώνα προσπάθησαν να χωρίσουν τους παικτες και -φυσικά- δεν κατάφεραν πολλά. Στη συνέχεια όμως είχαν αρκετή… δουλειά, καθώς απέβαλαν σχεδόν όλους τους παίκτες, πλην του Βενσάν Πουαριέ και του Ρούντι Φερνάντες.

Με ανακοίνωσή της η Euroleague καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στη Μαδρίτη και τόνισε ότι ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής της θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα γεγονότα στο Wizink Center εμπίπτουν στο άρθρο 28 των κανονισμών του πειθαρχικού δικαίου, στο οποίο ως σοβαρά επεισόδια περιγράφονται οι εξής ενέργειες:

Σωματική επίθεση εναντίον μέλους της τριάδας των διαιτητών, ή φίλαθλο, η οποιοδήποτε άτομο γενικά

Ενέργειες που προκαλούν την οριστική διακοπή ενός αγώνα

Πράξεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα είτε φραστικά, είτε σωματικά, τις παραπάνω κατηγορίες των ατόμων

Όλες οι πράξεις ή συμπεριφορά που έχουν σαν άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα τη χρήση βίας.

Οι ποινές για τέτοιου είδους επεισόδια ξεκινούν από πρόστιμα και κλιμακώνονται ανάλογα με τη σοβαρότητα που θα εκτιμήσει ο δικαστής, ή θα έχουν επισημάνει ήδη στο Φ.Α οι διαιτητές.

Ποιες ποινές προβλέπονται:

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 30.000 μέχρι 280.000 ευρώ.

Οι τιμωρίες ξεκινούν από αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και άνω και φτάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια.

Προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από ένα μέχρι τέσσερα έτη

Οριστικός αποκλεισμός από την διοργάνωση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο σοβαρότατος τραυματισμός του Έξουμ είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει τελικά το πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης σε λήψη πολύ σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον του Γιαμπουσέλε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.