Μάικ Σιζέφσκι: Αποσύρθηκε ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ μετά από 42 χρόνια καριέρας

«Είναι κάτι περισσότερο από προπονητής για εμένα και για πολλούς άλλους» δήλωσε ο Κ.Ιρβινγκ

Μάικ Σιζέφσκι: Αποσύρθηκε ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ μετά από 42 χρόνια καριέρας

Ο Μάικ Σιζέφσκι κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο μετά από 42 χρόνια σπουδαίας και γεμάτης διακρίσεις καριέρας.

Ο «Coach K», όπως είναι το προσωνύμιο του, καθοδήγησε την ομάδα του Πανεπιστημίου Ντιουκ, στον ημιτελικό του NCAA, όπου γνώρισε την ήττα με 81-77 από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, από το 2006 έως το 2016, είναι τρεις φορές Ολυμπιονίκης, οδηγώντας την «Team USA» στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008), του Λονδίνου (2012) και του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016).

Ο 75χρονος τεχνικός, είχε ανακοινώσει ότι η τρέχουσα, ήταν η τελευταία του σεζόν στα γήπεδα και ήθελε να οδηγήσει τους «Blue Devils» του, σε έναν έκτο τίτλο στο NCAA, όμως δεν τα κατάφερε.

Η συγκίνηση του Σιζέφσκι, ήταν έκδηλη πριν τον αγώνα, μετά την παρουσίαση ενός δεκάλεπτου αφιερωματικού βίντεο, στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι «αστέρες» του NBA Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Ντουράντ.

Ο «Coach K», ο οποίος έχει «γαλουχήσει» σπουδαίους παίκτες όπως ο Κάϊρι Ιρβινγκ, ο Τζέϊσον Τέϊτουμ και ο Ζαϊόν Ουίλιαμσον, αποχαιρετά τα παρκέ με 1.202 (!) νίκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με όλα τα χρόνια του στο μπάσκετ, έχει επηρεάσει τόσες πολλές ζωές. Απλώς αισθάνομαι τυχερός που είμαι ένας από αυτούς. Είναι κάτι περισσότερο από προπονητής για εμένα και για πολλούς άλλους», επεσήμανε προ ημερών, ο Ιρβινγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.