Στην Σερβία «μετράνε» οι νεκροί από διαφθορά...

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Σήμερα οι απολογίες των άλλων τριών διαιτητών

Τι υποστήριξαν Β.Λιόλιος και Γ.Μαυραγάνης

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Σήμερα οι απολογίες των άλλων τριών διαιτητών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σήμερα αναμένονται οι απολογίες τριών ακόμα διαιτητών στην υπόθεση του λεγόμενου Basketgate, που αφορά καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος έχει παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς και ο επιχειρηματίας Γιώργος Μαυραγάνης, στενός συνεργάτης του, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Με την απόφαση για την προφυλάκισή τους, ο αριθμός των προσωρινά κρατουμένων στην υπόθεση ανέρχεται πλέον σε τρεις, καθώς είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η προφυλάκιση του πρώην διεθνούς διαιτητή Πέτρου Παπαπέτρου, ο οποίος είχε απολογηθεί επί αρκετές ώρες ενώπιον του ανακριτή.

Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σήμερα, με τις απολογίες τριών ακόμα προσώπων που συνδέονται με τον χώρο της διαιτησίας. Πρόκειται για τη διεθνή διαιτητή Βάσω Τσαρούχα, τον ειδικό σύμβουλο διαιτησίας Ηλία Κορομηλά και τον πρώην διαιτητή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Τάσο Πηλοΐδη.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένεται να απασχολήσουν και τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 στο γραφείο του υπουργού, έπειτα από επικοινωνία του με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλη Μελή.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν η πορεία της δικαστικής έρευνας, οι επιπτώσεις της υπόθεσης στο ελληνικό μπάσκετ και οι επόμενες κινήσεις σε θεσμικό επίπεδο.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους Λιόλιος και Μαυραγάνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Λιόλιος απολογήθηκε επί περίπου τρεισήμισι ώρες, επιχειρώντας να αντικρούσει το κατηγορητήριο που αφορά δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, στο πλαίσιο της αθλητικής νομοθεσίας.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος, μιλώντας για «πόλεμο» σε βάρος του, με στόχο, όπως υποστήριξε, να χάσει την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επικαλέστηκε οικονομικούς και φορολογικούς ελέγχους στους οποίους έχει υποβληθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του. Όπως φέρεται να ανέφερε, ο τελευταίος έλεγχος πραγματοποιήθηκε το 2025 και αφορούσε τα έτη 2019-2020, καλύπτοντας το σύνολο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στο πλαίσιο των ελέγχων εξετάστηκαν στοιχεία που αφορούσαν τον Προμηθέα Πατρών, την εταιρεία εστίασης που διαθέτει, αλλά και την ΕΟΚ. Όπως επίσης υποστήριξε, ελέγχθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και θυρίδες, χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαυραγάνης απολογήθηκε για περίπου 40 λεπτά και αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες για την υπόθεση, μαρτυρικές καταθέσεις τον φέρονται να περιγράφουν ως πρόσωπο που ενεργούσε για λογαριασμό του Βαγγέλη Λιόλιου, ζητώντας τη χειραγώγηση αγώνων.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.