Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16, στις 24 Νοεμβρίου, στον εναέριο χώρο στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, η Μόσχα ανακοίνωσε μια σειρά κυρώσεων έναντι της Άγκυρας. Οι κυρώσεις αφορούν τον τουρισμό, αφού έγινε σύσταση στους Ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία και την εισαγωγή ορισμένων τουρκικών αγροτικών προϊόντων.

Στις 29 Νοεμβρίου οι ρωσικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας επεκτάθηκαν και στον Αθλητισμό, όταν ο αρμόδιος υπουργός, Vitaly Mutko, ανακοίνωσε ότι το Κρεμλίνο απαγορεύει την μεταγραφή Τούρκων ποδοσφαιριστών σε ομάδες της Ρωσίας για την επόμενη μεταγραφική περίοδο, ενώ διευκρίνισε ότι η σχετική απαγόρευση δεν αφορά Τούρκους ποδοσφαιριστές που ήδη εργάζονται στην χώρα.

Όμως, στις 2 Δεκεμβρίου, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία θα ερευνήσει τις κυρώσεις της Μόσχας, που αφορούν τους Τούρκους ποδοσφαιριστές και θα εξετάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, για να αποφανθεί, αν οι κυρώσεις παραβιάζουν το καταστατικό της ή τους κανονισμούς της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού έχει αναφέρει ότι οι κυρώσεις δεν αφορούν τις κατασκευαστικές εταιρείες από την Τουρκία, που εργάζονται ήδη για την κατασκευή γηπέδων στην Ρωσία, όπου το 2018 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.