Ο Α. Τσίπρας με φανέλα Αντετονκούμπο (φωτο)

Ο Α. Τσίπρας με φανέλα Αντετονκούμπο (φωτο)

Θέση για το ρατσιστικό σχόλιο που ειπώθηκε σε βάρος Θανάση Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια αθλητικής εκπομπής, μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, πήρε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία όπου φαίνεται να φοράει τη φανέλα του Θανάση από την εθνική Ελλάδος και τη συνόδεψε με την εξής λεζάντα:

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια αθλητικής εκπομπής, ο Τάκης Τσουκαλάς είχε χαρακτηρίσει «πίθηκο» τον Θανάση Αντετονκούμπο.

Σχολιάζοντας την εν λόγω ρατσιστική επίθεση, ο σούπερ σταρ των Milwaukee Bucks και αδερφός του Θανάση, Γιάννης Αντετοκούμπο προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος, αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος, αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση, ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.