ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Παίκτης καταγγέλλει διαιτητή για ρατσιστική επίθεση – «Από πότε έμαθαν μπάσκετ οι Αλβανοί;»

«Τέτοιου είδους καταστάσεις δεν χωράνε στον αθλητισμό»

Παίκτης καταγγέλλει διαιτητή για ρατσιστική επίθεση – «Από πότε έμαθαν μπάσκετ οι Αλβανοί;»

Ρατσιστικό επεισόδιο σημειώθηκε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΣΕ, με τον αθλητή του Απόλλωνα Χαλκίδας, Ντονάλντο Χοτζαλάρι, να κατηγορεί τον διαιτητή Κωνσταντίνο Καλαπόδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Απόλλωνα Χαλκίδας καταγγέλλει πως ο παίκτης της, Χοτζαλάρι Ντονάλντο, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από ένα διαιτητή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν όταν έληξε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Χαλκίδας με την ΑΓΕ Χαλκίδας. Τότε ο Χοτζαλάρι φέρεται να «επιτέθηκε» προς τους διαιτητές της αναμέτρησης, οι οποίοι από την πλευρά τους, κράτησαν το δελτίο του αθλητή.

Ένας εκ των δύο διαιτητών ωστόσο έδωσε συνέχεια στο θέμα, μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο Κ.Κ. έγραψε μετά το παιχνίδι: «Από πότε οι Αλβανοί έμαθαν μπάσκετ; Ρητορική ερώτηση!».

Ο Απόλλων Χαλκίδας αργά το βράδυ της Κυριακής (27.03.2022), έστειλε έγγραφη αναφορά στην ΕΣΚΑΣΕ με κοινοποίηση στην ΚΕΔ/ΕΣΚΑΣΕ στην οποία  αναφέρεται στο σχόλιο του διαιτητή Κ. Κ., ζητώντας την στηλίτευση τέτοιων συμπεριφορών καθώς και την ποινή που προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία, προσθέτοντας -μάλιστα- και το σχετικό ποστάρισμα του διαιτητή.

Με ανακοίνωση του, ο Άρης Θήβας καταδίκασε την ρατσιστική φραστική επίθεση στον Χοτζαλάρι αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ καταδικάζει την ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχτηκε ο ΝΤΟΝΑΛΝΤΟ ΧΟΤΖΟΛΑΡΙ. Η οποία αντιπαλότητα περιορίζεται στις 4 γραμμές του παρκέ και δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα ούτε με την καταγωγή των αθλητών. Τέτοιου είδους καταστάσεις δεν χωράνε στον αθλητισμό και δεν εκφράζουν το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και πόσο μάλλον με το μπάσκετ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.