ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένα σάντουιτς κόστισε την… εγκατάλειψη στον Φερνάντο Αλόνσο

Ένα σάντουιτς κόστισε την… εγκατάλειψη στον Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στην Formula 1 και στους αγώνες, που όμως οδήγησε σε εγκατάλειψη για έναν ιδιαίτερα περίεργο λόγο.

Ο πρώτος αγώνας του Ισπανού από το 2018, ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν το περιτύλιγμα ενός σάντουιτς (!), βρέθηκε στην αγωνιστική διαδρομή του Σακχίρ και σφήνωσε στους αεραγωγούς των πίσω φρένων, οδηγώντας σε υπερθέρμανση και τελικά εγκατάλειψη από τον αγώνα, στον 32ο από τους 56 γύρους.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα είχε συμβεί στο Grand Prix Αυστραλίας του 2018 στον Sergey Sirotkin της Williams, μόνο που τότε ο Ρώσος δεν είχε λάβει εντολή να αποσυρθεί αλλά συνέχισε ευθεία στη στροφή 13 του Albert Park.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλόνσο αναγκάζεται να τεθεί εκτός αγώνα επειδή κάτι παράξενο χώθηκε στους αεραγωγούς των φρένων του. Το 2015, στον αγώνα της πατρίδας του, στην πίστα της Βαρκελώνης, συνέβη το ίδιο με μία ζελατίνα από προσωπίδα κράνους άλλου οδηγού!

Πάντως δεν έλειπαν τα προβλήματα για τον οδηγό της Alpine, αφού παρότι κάποια στιγμή είχε ανέβει έβδομος, είχε υποχωρήσει στην κατάταξη με την Alpine A521 να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την υβριδική της μηχανή.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Marcin Budkowski, εξηγεί: «Μετά το πρώτο pit stop, είχαμε ένα μικρό πρόβλημα που μας ανάγκασε να μειώσουμε την απόδοση του αυτοκινήτου. Και μετά το δεύτερο pit stop, το περιτύλιγμα ενός σάντουιτς κόλλησε μέσα στους αεραγωγούς των πίσω φρένων, οδηγώντας σε υπερθέρμανση και ζημιά στο σύστημα πέδησης. Δώσαμε λοιπόν εντολή να αποχωρήσει για λόγους ασφαλείας. Ήταν ένας πρώτος αγώνας με πολλές ατυχίες για τον Fernando».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 είναι στην πίστα της Ίμολα, εκεί όπου ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τη διετία 2005-2006 πρωταγωνιστήσει σε επικές μάχες με τον Michael Schumacher.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.