Formula 1: «Έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος οδηγός των Ferrari και McLaren, Πατρίκ Ταμπέ

Ήταν νονός του παγκόσμιου πρωταθλητή οδηγών της Φόρμουλα Ένα, Ζακ Βιλνέβ

Formula 1: «Έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος οδηγός των Ferrari και McLaren, Πατρίκ Ταμπέ

Ο Πατρίκ Ταμπέ πέθανε σε ηλικία 72 ετών και βύθισε σε πένθος της Formula 1 και γενικότερα τους αγώνες ταχύτητας, στους οποίους και ξεχώρισε με μία καριέρα 15 ετών.

Στη Formula 1, ο Ταμπέ υπήρξε οδηγός για τη Ferrari, τη Mclaren, τη Renault και αρκετές ακόμη ομάδες, ενώ είχε δύο νίκες και 11 βάθρα στην πορεία του ως πιλότος στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Ο παλαίμαχος Γάλλος οδηγός αγώνων είχε κερδίσει στη Formula 1 το Γερμανικό Γκραν Πρι του 1982 και το Γκραν Πρι στην Ίμολα του 1983, όπου είχε δώσει μία ιστορική “μάχη” με τον Ζιλ Βιλνέβ για να πάρει πρώτος την καρώ σημαία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.