ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καλά νέα για τον Α.Γεωργιάδη με «τις Porsche που καίνε πολύ βενζίνη»: Παραγωγή τέλος για Taycan λόγω πολέμου!

Σταματάει προσωρινά η παραγωγή των ηλεκτρικών Porsche Taycan

Καλά νέα για τον Α.Γεωργιάδη με «τις Porsche που καίνε πολύ βενζίνη»: Παραγωγή τέλος για Taycan λόγω πολέμου!

Καλά νέα για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α.Γεωργιάδη για «τις Porsche που καίνε πολύ βενζίνη»: Η  Porsche αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραγωγή όλων των ηλεκτρικών Taycan αυτοκινήτων.

Η παύση αυτή οφείλεται στην έλλειψη εξαρτημάτων, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη.

Η παύση στην παραγωγή επηρεάζει το εργοστάσιο της Porsche στην Stuttgart-Zuffenhausen, όπου κατασκευάζεται το όχημα. Σχεδόν 200 Taycan αυτοκίνητα παράγονται κάθε μέρα σύμφωνα με αναφορά της Yahoo. Ο γερμανικός κολοσσός αποφάσισε την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Λειψία, το οποίο και αυτό σταμάτησε την παραγωγή Porsche αυτοκινήτων για παρόμοιους λόγους αυτήν την εβδομάδα.

Εκτός από την έλλειψη ημιαγωγών, η Porsche φαίνεται πως υποφέρει και από την περιορισμένη παροχή μονάδων καλωδίων (cable harness), τα οποία κατασκευάζονται στην Ουκρανία.

Ωστόσο, επί ουκρανικού εδάφους δεν κατασκευάζονται μόνο εξαρτήματα αυτοκινήτων. H διακοπή παραγωγής νέον σημαίνει πως η εν εξελίξει έλλειψη ημιαγωγών μπορεί να κρατήσει περισσότερο από όσο περιμέναμε.

Κάποιες διαφανείς εταιρείες, όπως η ουκρανική Cryoin, παίζουν μεγάλο ρόλο στην παγκόσμια παραγωγή ημιαγωγών. Η Cryoin για παράδειγμα παράγει το αέριο νέον, το οποίο χρησιμοποιείται για να δίνει ενέργεια σε laser που σχεδιάζουν chip.

Η εταιρεία προμηθεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Κίνα και το Ταιβάν. Αναφορές μιλούν για επιπτώσεις που θα επηρεάσουν όλον τον κόσμο εξαιτίας της διακοπής παροχής από την Cryoin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διευθύντρια ανάπτυξης Larissa Bondarenko είπε στο Wired πως η παραγωγή σταμάτησε μετά την ρωσική εισβολή την τελευταία Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.