ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Bugatti Chiron SS «έπιασε» τα 414 km/h στην γερμανική Autobahn! (βίντεο)

Έτρεξε τόσο γρήγορα που παραλίγο να γυρίσει πίσω... στον χρόνο

Η Bugatti Chiron SS «έπιασε» τα 414 km/h στην γερμανική Autobahn! (βίντεο)

Ο Radim Passer είναι λάτρης των μοντέλων της Bugatti αποφάσισε να τεστάρει τις δυνατότητές της καινούριας Bugatti Chiron SS που μόλις απέκτησε σε έναν δρόμο που να μπορεί να το κάνει όπως η γερμανική Autobahn (στην Ελλάδα δεν συνιστάται ακόμα και στους φτιαγμένους αυτοκινητόδρομους).

Παρότι διανύει το 58ο έτος της ηλικίας του, δεν διστάζει να κινηθεί σε πολύ υψηλές ταχύτητες στον δημόσιο δρόμο.

Το έκανε σε συγκεκριμένα κομμάτια της Autobahn, όπου τα όρια ταχύτητας είναι ελεύθερα.

Ακόμη κι έτσι ωστόσο, θέτει σε πολύ υψηλό κίνδυνο τη ζωή του και κυρίως τους υπόλοιπους οδηγούς.

Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα, που απασχολεί τους νομοθέτες και τον οργανισμό οδικής ασφάλειας στη Γερμανία.

Ο κύριος Passer λοιπόν, το 2015 είχε αναπτύξει ταχύτητα 402,5 km/h με μια Veyron στον αυτοκινητόδρομο Α2 της Autobahn, κοντά στο Wittenberg, κάνοντας ένα άτυπο ρεκόρ.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Τσέχος επιχειρηματίας παρέλαβε τη Chiron, το γαλλικό αριστούργημα των 1.500 ίππων.

Αφού έκανε ορισμένα τεστ με το hypercar και πήρε την έγκριση ικανότητας από το εργοστάσιο στο Molsheim, ο Τσέχος επιχειρηματίας αποφάσισε να συντρίψει το δικό του ρεκόρ ταχύτητας.

Επέστρεψε στο ίδιο κομμάτι της Autobahn μόλις πρόσφατα, και βγήκε στον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την αυγή την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνται.

Επιτάχυνε σταδιακά. Η βελόνα του κοντέρ ανέβηκε με καταιγιστικό ρυθμό από τα 100 στα 200 km/h, στη συνέχεια συναντήθηκε με τα 300 km/h προσπερνώντας σαν πύραυλος τα υπόλοιπα οχήματα και λίγο αργότερα έπιασε τα 400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ελαστικά τρίβονταν αλλά ο Τσέχος δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι. Τελικά, η Chiron έφτασε έως τα 414 km/h.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.