Οδοντόκρεμα: Μπορεί να σας λύσει τα χέρια αν κάνετε αυτό το κόλπο για το αυτοκίνητο

Τελικά δεν είναι μόνο για τα εγκαύματα

Οδοντόκρεμα: Μπορεί να σας λύσει τα χέρια αν κάνετε αυτό το κόλπο για το αυτοκίνητο

Στα παιδικά μας χρόνια η χρήση της οδοντόκρεμας περιοριζόταν στον κρίσιμο, ομολογουμένως, ρόλο της διατήρησης της στοματικής μας υγιεινής. Ενίοτε αναλάμβανε να μας ανακουφίσει από κάποιο ελαφρύ έγκαυμα αν και με την πρόοδο της επιστήμης και της φαρμακολογίας ανακαλύψαμε ότι μάλλον επρόκειτο για… placebo παρά για κάποια κρυφή ιδιότητα της παραδοσιακής οδοντόπαστας.

Η οδοντόκρεμα έπαψε να αποτελεί ένα μέσο αντιμετώπισης εγκαυμάτων αναζητώντας μια νέα καριέρα ανάμεσα στα προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου και δη εκείνων που προορίζονται για το γνωστό στους περισσότερους θάμπωμα των προβολέων.

Κι εδώ βέβαια θα υπάρξουν κάποιοι που θα αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα της οδοντόκρεμας. Δικαίως μιας και δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο εξειδικευμένο προϊόν, ωστόσο, η χρήση της μπορεί να οδηγήσει έστω και στην πρόσκαιρη βελτίωση της κατάστασης των… φανών ενός αυτοκινήτου.

Η διαδικασία προβλέπει την επάλειψη μια μεγάλης σχετικά ποσότητας οδοντόκρεμαςστην επιφάνεια των προβολέων με ένα μαλακό ύφασμα ώστε να μην προκαλέσουμε φθορά στο συνθετικό κρύσταλλο.

Όση περισσότερη ώρα και όσο μεγαλύτερη πίεση εφαρμόσετε σε αυτό το στάδιο τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, συνεπώς δεν χρειάζεται να βιαστείτε ώστε να ξεπλύνεται τους προβολείς του αυτοκινήτου σας με νερό.

Στην περίπτωση μάλιστα που θεωρήσετε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας ακόμα και κάποιο τριβείο με ειδική επιφάνεια που προορίζεται για το γυάλισμα επιφανειών του αμαξώματος.

Αυτό που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι η χρήση τριβείου θα απατήσει τη μόνωση των τμημάτων του αμαξώματος που συνορεύουν με τους προβολείς, ενώ αν θέλουμε να παρατείνουμε τη διάρκεια της… διαύγειας, μπορούμε μετά το τέλος της διαδικασίας να περάσουμε με κερί γυαλίσματος το «κρύσταλλο» των προβολέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάπως έτσι και με σχεδόν μηδενικό κόστος μπορείτε να εξασφαλίσετε καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση, πριν καταλήξετε σε κάποιον επαγγελματία ώστε να αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση ή ακόμα και την αντικατάσταση των προβολέων του αυτοκινήτου σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.