Τελικά δεν είναι μόνο για τα εγκαύματα

Στα παιδικά μας χρόνια η χρήση της οδοντόκρεμας περιοριζόταν στον κρίσιμο, ομολογουμένως, ρόλο της διατήρησης της στοματικής μας υγιεινής. Ενίοτε αναλάμβανε να μας ανακουφίσει από κάποιο ελαφρύ έγκαυμα αν και με την πρόοδο της επιστήμης και της φαρμακολογίας ανακαλύψαμε ότι μάλλον επρόκειτο για… placebo παρά για κάποια κρυφή ιδιότητα της παραδοσιακής οδοντόπαστας.

Η οδοντόκρεμα έπαψε να αποτελεί ένα μέσο αντιμετώπισης εγκαυμάτων αναζητώντας μια νέα καριέρα ανάμεσα στα προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου και δη εκείνων που προορίζονται για το γνωστό στους περισσότερους θάμπωμα των προβολέων.

Κι εδώ βέβαια θα υπάρξουν κάποιοι που θα αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα της οδοντόκρεμας. Δικαίως μιας και δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο εξειδικευμένο προϊόν, ωστόσο, η χρήση της μπορεί να οδηγήσει έστω και στην πρόσκαιρη βελτίωση της κατάστασης των… φανών ενός αυτοκινήτου.

Η διαδικασία προβλέπει την επάλειψη μια μεγάλης σχετικά ποσότητας οδοντόκρεμαςστην επιφάνεια των προβολέων με ένα μαλακό ύφασμα ώστε να μην προκαλέσουμε φθορά στο συνθετικό κρύσταλλο.

Όση περισσότερη ώρα και όσο μεγαλύτερη πίεση εφαρμόσετε σε αυτό το στάδιο τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, συνεπώς δεν χρειάζεται να βιαστείτε ώστε να ξεπλύνεται τους προβολείς του αυτοκινήτου σας με νερό.

Στην περίπτωση μάλιστα που θεωρήσετε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας ακόμα και κάποιο τριβείο με ειδική επιφάνεια που προορίζεται για το γυάλισμα επιφανειών του αμαξώματος.

Αυτό που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι η χρήση τριβείου θα απατήσει τη μόνωση των τμημάτων του αμαξώματος που συνορεύουν με τους προβολείς, ενώ αν θέλουμε να παρατείνουμε τη διάρκεια της… διαύγειας, μπορούμε μετά το τέλος της διαδικασίας να περάσουμε με κερί γυαλίσματος το «κρύσταλλο» των προβολέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάπως έτσι και με σχεδόν μηδενικό κόστος μπορείτε να εξασφαλίσετε καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση, πριν καταλήξετε σε κάποιον επαγγελματία ώστε να αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση ή ακόμα και την αντικατάσταση των προβολέων του αυτοκινήτου σας.