Hyperion XP-1: Το «υπερ-αυτοκίνητο» του Ελληνοαμερικανού σχεδιαστή με έμπνευση από τη Νίκη της Σαμοθράκης! (βίντεο)

Hyperion XP-1: Το «υπερ-αυτοκίνητο» του Ελληνοαμερικανού σχεδιαστή με έμπνευση από τη Νίκη της Σαμοθράκης! (βίντεο)

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του XP-1 χαρακτηρίζεται από καμπύλες, πολύπλοκες φόρμες και δεκάδες εσοχές στο αμάξωμα με την εταιρεία να δίνει έμφαση στην αεροδυναμική, με κάλυμμα του πατώματος από σύνθετα υλικά ενισχυμένα με Kevlar, μεγάλες εισαγωγές αέρα Vortex και ηλιακά πάνελ που λειτουργούν ως ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα αλλά και πόρτες V-Wing ανοίγουν προς τα πάνω και είναι εμπνευσμένες από τα φτερά του αγάλματος Νίκη της Σαμοθράκης!

Το αυτοκίνητο είναι της αμερικανικής εταιρείας Hyperion της οποίας ιδρυτής και CEO είναι ο ελληνοαμερικανός Angelo Kafantaris, ο οποίος παρουσίασε επίσημα το πρώτο της μοντέλο – το XP-1 (ένα υδρογονοκίνητο υπεραυτοκίνητο με εκκρηκτικές επιδόσεις, φουτουριστικό σχεδιασμό, αεροδιαστημική τεχνολογία από τη NASA αυτονομία 1.610 km και δυνατότητα ανεφοδιασμού σε λιγότερο από 5 λεπτά).

Όπως και όλα τα οχήματα με κυψέλες υδρογόνου, το Hyperion XP-1 είναι ηλεκτροκίνητο και μηδενικών ρύπων. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 3 σχέσεων επιτρέποντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε κάτω από 2,2″ και τελική ταχύτητα πάνω από 355 km/h.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.