Αυτή είναι η πρώτη ιπτάμενη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Το sci-fi sky-bike πέρασε πρόσφατα τις δοκιμές πτήσης

Αυτή είναι η πρώτη ιπτάμενη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και οι ιπτάμενοι άνθρωποι με τζετ πακ είναι καθ’ οδόν, οπότε γιατί να μην πετάνε μοτοσυκλέτες;

Η Jetpack Aviation, η οποία ήδη κατασκευάζει κάθετες έλικες , μόλις ανακοίνωσε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του πρωτοτύπου της ιπτάμενης μοτοσικλέτας με τζετ.

Η προβλεπόμενη απόδοση είναι αξιοσημείωτη για το Easy Rider , και το καλύτερο από όλα είναι ότι η εταιρεία της Καλιφόρνια σχεδιάζει να παράγει δύο εκδόσεις για καταναλωτές για καθημερινούς χρήστες.

Το Speeder είναι ένα κατόρθωμα μηχανικής που απαιτούσε από την Jetpack Aviation να γράψει το δικό της πρόγραμμα λογισμικού ελέγχου πτήσης για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της ώθησης.

Το πλεονέκτημα αυτής της εργασίας, που διήρκεσε ενάμιση χρόνο, είναι ένα διαισθητικό σύστημα που λειτουργεί σαν μια τυπική μοτοσικλέτα και σταθεροποιεί αυτόματα τη μηχανή κατά την πτήση. Μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα από τις περισσότερες επιφάνειες στο χώρο περίπου που καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο και μπορεί να προγραμματιστεί να πετάει αυτόνομα.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε μια εξαιρετικά ελαφριά έκδοση [η οποία δεν απαιτεί άδεια πιλότου] έτοιμη εντός δύο ετών και μια έκδοση πειραματικής κατηγορίας εντός έξι μηνών μετά από αυτό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jetpack Aviation, David Mayman, στο Robb Report .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εξαιρετικά ελαφριά έκδοση θα περιοριζόταν στα 60 mph (κανόνες FAA) και ο χρόνος πτήσης των 15 λεπτών. Η πειραματική έκδοση θα απαιτούσε βασική άδεια πιλότου για να πετάξει. Η ταχύτητα αυτής της έκδοσης θα ήταν περίπου 250 mph με χρόνο πτήσης περίπου 35 λεπτά.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.