«Σκληρές» κυρώσεις στη Ρωσία: Η Renault της χαρίζει την Lada

Η Renault μεταβιβάζει το 68% των μετοχών σε ρωσικό ινστιτούτο

«Σκληρές» κυρώσεις στη Ρωσία: Η Renault της χαρίζει την Lada

Μια ακόμη… «σκληρή» κύρωση στη Ρωσία επιβάλλει η Δύση, καθώς η Renault αναγκάζεται να μεταβιβάσει το 68% των μετοχών που έχει στη βιομηχανία παραγωγής οχημάτων Lada (Avtovaz AO) σε ένα ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο. 

Η μεταβίβαση μάλιστα θα γίνει έναντι ενός συμβολικού τιμήματος, κάτι που σημαίνει ότι επί της ουσίας τη Renault «χαρίζει» τη Lada στη Μόσχα. 

Η Renault θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Lada, μέσα στα επόμενα πέντε η έξι χρόνια, όπως μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο τον ίδιο υπουργό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Ρώσος υπουργό Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ δήλωσε ότι το μερίδιο της γαλλικής εταιρίας στο εργοστάσιο παραγωγής της Μόσχας, θα μεταβιβαστεί στο τοπικό συμβούλιο διοίκησης της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Renault, είναι η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στη ρωσική αγορά, ενώ είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητες της στο εργοστάσιο, μετά την κλιμάκωση της πίεσης σχετικά με τη συνέχιση της παρουσίας της στη ρωσική αγορά, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.