ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

McLaren 675 LT: η καθαρόαιμη… λεπτοκαμωμένη βρετανίδα! (video)

McLaren 675 LT: η καθαρόαιμη… λεπτοκαμωμένη  βρετανίδα! (video)

To μικρό βάρος, η βελτιωμένη αεροδυναμική, η περισσότερη δύναμη, τα χαρακτηριστικά,.δυναμικά προσαρμοζόμένα στη χρήση στην πίστα και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή του οδηγού στην οδήγηση, είναι ο… «χαρακτήρας» της McLaren «Longtail» (LT).

0-100 χ.α.ω. σε 2,9 δευτερόλεπτα, 0-200 σε 7,9! Και τελική ταχύτητα της τάξης των 330 χ.α.ω.!  Η μείωση του βάρους κατά 100 κιλά, με χρήση carbon, κάνει την 675 LT το πιο ελαφρύ αυτοκίνητο της κλάσης, με σύνολο μόλις 1230 κιλά και αναλογία κιλών ανά ίππο στο 2. Είναι το πιο «πισταδόρικο» αυτοκίνητο της McLaren, που θα παραχθεί σε 500 κομμάτια, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί!

Παρόλο που είναι… Longtail, όπως μόνο η F1 GTR μέχρι τώρα, είναι νόμιμη για χρήση στο δρόμο, με την κάθετη δύναμη που την πιέζει στην άσφαλτο να είναι 40% μεγαλύτερη από ότι στην 650S! Ο νεότατος M838TL διπλού υπερτροφοδότη εξάτμισης V8 κινητήρας αποδίδει 675 ίππους στις 7100 σ.α.λ. και 700 Nm στις 5600-6500 σ.α.λ. Παρά τις εκπληκτικές επιδόσεις η μέση κατανάλωση δεν είναι μεγαλύτερη από τα 11 λίτρα για κάθε 100 χλμ.!

Το αμάξωμα από carbon δε μειώνει μόνο το βάρος, αλλά βελτιώνει και την αεροδυναμική,, με την πρόσθεση ενός splitter εμπρός, nose end plates σε στυλ Formula 1 και ένα τεράστιο αερόφρενο πίσω.

Η ανάρτηση έχει πιο σκληρό στήσιμο και σε συνδυασμό με τις επιλογές για το κράτημα και τη μετάδοση Normal, Sport και Track, κάνουν την 675 LT ένα καθαρόαιμο Sport αυτοκίνητο, πιο καθαρόαιμο από τα… αδέλφια της! Οι ζάντες είναι ειδικές για την 675 LT και ζυγίζουν 800 γραμμάρια λιγότερο, ενώ αρκετό βάρος έχει κερδηθεί τόσο από το λιτό εσωτερικό, όσο και από τα πανάλαφρα καθίσματα από carbon fibre, 15 κιλά ελαφρύτερα από αυτά της Ρ1!

Η τιμή της είναι £259,500 (372,00 ευρώ), αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει, αφού όπως είπαμε και τα 500 κομμάτια στα οποία θα παραχθεί έχουν ήδη πωληθεί και αρχίσει να παραδίδονται στους τυχερούς από τις αρχές Ιούλη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenent.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.