ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Donkervoort F22: Αυτό είναι το ελαφρύτερο σούπερκαρ στον κόσμο

To περιορισμένης παραγωγής Donkervoort F22 είναι το πιο ελαφρύ σούπερκαρ στον κόσμο με ισχύ 500 PS και βάρος μόλις 750 kg

Donkervoort F22: Αυτό είναι το ελαφρύτερο σούπερκαρ στον κόσμο

H Donkervoort παρουσίασε το F22, το νέο της μοντέλο που αντικαθιστά ουσιαστικά το D8 GTO, με την μάρκα να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το πιο ελαφρύ σούπερκαρ στον κόσμο.

Εμφανισιακά, το μήκους 4.039 mm F22 αποτελεί εξέλιξη του D8 GTO με πόρτες τύπου butterfly και μπορεί να μετατραπεί σε ρόουντστερ χάρη σε μια αφαιρούμενη οροφή targa από ανθρακόνημα.

Επιπλέον, ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι το F22 είναι πιο φιλικό στη χρήση και πιο ευρύχωρο από τον προκάτοχο του. Η καμπίνα έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 298 lt (όσο ένα Citroën C3) με τον οδηγό και συνοδηγό να κάθονται σε αγωνιστικά μπάκετ της Recaro με ζώνες έξι σημείων.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκεται ένα iPad mini που μπορεί να λειτουργήσει ως infotainment και το air condition.

To F22 βασίζεται σε σασί κατασκευασμένο από ατσάλι και ανθρακόνημα και ζυγίζει μόλις 750 kg. Μπροστά και πίσω συναντάμε διπλά ψαλίδια και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, οι οποίες μπορούν να αυξομειώσουν την απόσταση του από το έδαφος κατά 35 mm.

To έργο της ακινητοποίησης αναλαμβάνουν τετραπίστονες δαγκάνες της AP Racing με δίσκους 330 mm εμπρός και 279 mm πίσω.

Κάτω από το καπό βρίσκεται το γνωστό 5κύλινδρο διαμάντι της Audi που στην περίπτωση του Donkervoort F22 αγγίζει τους 500 PS και τα 640 Nm ροπής. Η ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου 5τάχυτου κιβωτίου και ενός Torsen μπλοκέ διαφορικού.

Τo 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,5″ και τα 200 km/h έρχονται σε 7″, με το ολλανδικό σούπερκαρ να επιταχύνει μέχρι τα 290 km/h της τελικής του ταχύτητας. Ωστόσο, το F22 δεν φτιάχτηκε μόνο για την ευθεία, με τη Donkervoort να δηλώνει ότι μπορεί να παράξει πλευρική επιτάχυνση έως και 2,15g.

Η παραγωγή του Donkervoort F22 θα περιοριστεί σε μόλις 75 κομμάτια και 50 από αυτά έχουν ήδη βρει αγοραστή, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Πηγή: drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.