ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτοκίνητα που θα πηγαίνουν μόνα τους από την VW μέχρι το 2030

Το νέο αφεντικό της VW θέλει η μάρκα να είναι καινοτόμος στα αυτόνομα οχήματα και ευελπιστεί να τα βάλει σε μαζική παραγωγή μέχρι το 2030.

Αυτοκίνητα που θα πηγαίνουν μόνα τους από την VW μέχρι το 2030

Πρόσφατα η Argo ΑΙ, η αμερικανική εταιρεία εξέλιξης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που λειτουργούσε με τη στήριξη των VW και Ford, έκλεισε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ένα μεγάλο ποσοστό από τους εργαζόμενους της θα προσληφθούν από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα 2,6 δισ. δολάρια που επένδυσε η VW στην Argo AI δεν πρόκειται να πάνε χαμένα, καθώς μέσω της τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε η γερμανική μάρκα πιστεύει ότι θα καταφέρει μέχρι το 2030 να βάλει αυτόνομα οχήματα σε μαζική παραγωγή.

Μιλώντας στο Autocar για το μέλλον της VW στα αυτόνομα οχήματα και το κλείσιμο της Argo AI, o CEO της μάρκας, Thomas Schafer, ανέφερε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία δεν πρέπει να επηρεάσουν τις επενδύσεις καθώς η VW πρέπει να πρωτοστατήσει στα αυτόνομα αυτοκίνητα.

«Πρέπει να εστιάσουμε στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μιας και μέσα από αυτή θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες και κέρδη, δεν λέω ότι ο νικητής τα παίρνει όλα αλλά είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να είσαι από τους πρώτους» πρόσθεσε ο Schafer.

H VW θα εξελίξει αυτόνομα οχήματα μέσω του παρακλαδιού επαγγελματικών οχημάτων της. Το τελευταίο, ήδη δοκιμάζει μια πλήρως αυτόνομη έκδοση του ID.Buzz στους δρόμους της Γερμανίας.

Όταν το αυτοκίνητο τελειοποιηθεί θα ξεκινήσει να «εργάζεται» ως αυτόνομο ταξί στο Αμβούργο. Κάτι που πιθανότατα θα συμβεί το 2025. Έπειτα, η VW σκοπεύει μέχρι το 2030 να επεκτείνει το πρόγραμμα σε ακόμα 50 πόλεις της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.

Χρονιά κατά την οποία η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει καταφέρει να βάλει αυτόνομα οχήματα σε μαζική παραγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.