ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα Υόρκη: Τοποθέτησαν εμφύτευμα σε εγκέφαλο ασθενή για να… «σερφάρει» στο ίντερνετ

Ο ασθενείς πάσχει από ALS (τη νόσο από την οποία έπασχε και ο επιστήμονας Στήβεν Χόκινγκ)

Νέα Υόρκη: Τοποθέτησαν εμφύτευμα σε εγκέφαλο ασθενή για να… «σερφάρει» στο ίντερνετ

Ιατρική ομάδα στη Νέα Υόρκη τοποθέτησε ένα εμφύτευμα μήκους 3,80 εκατοστών που αποτελείται από καλώδια και ηλεκτρόδια σε αιμοφορό αγγείο στον εγκέφαλο ασθενούς.

Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου με επικεφαλής τον κλινικό ερευνητή Shahram Majidi στο Mount Sinai West στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ελπίδα είναι ότι ο ασθενής, ο οποίος έχει χάσει την ικανότητα να κινείται και να μιλάει, θα μπορεί να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να επικοινωνεί μέσω email και μηνυμάτων ενώ σκέφτεται. Η συσκευή θα μεταφράζει τις σκέψεις του σε εντολές που αποστέλλονται σε υπολογιστή.

Πίσω από την συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται η Synchron, startup που έχει ήδη εμφυτεύσει συσκευές σε τέσσερις ασθενείς στην Αυστραλία. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ασθενείς δεν είχαν παρενέργειες και μπόρεσαν να να εκτελέσουν εργασίες όπως η αποστολή μηνυμάτων WhatsApp και η πραγματοποίηση διαδικτυακών αγορών.

Η πρόσφατη επέμβαση ήταν η πρώτη που έκανε η εταιρεία στις ΗΠΑ, πριν από ανταγωνιστές της, όπως η Neuralink Corp του Έλον Μασκ.

«Πρόκειται για ένα απίστευτα συναρπαστικό ορόσημο για τον τομέα, λόγω των αποτελεσμάτων και των τεράστιων δυνατοτήτων του», δήλωσε ο Shahram Majidi, όπως μετέδωσε το Business Wire. «Η διαδικασία εμφύτευσης πήγε εξαιρετικά καλά και ο ασθενής μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι 48 ώρες μετά την επέμβαση», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον ασθενή μας, καθοδηγώντας τον στη διαδικασία εκπαίδευσης καθώς μαθαίνουν να χρησιμοποιούν αυτήν τη συσκευή για να ζουν πιο ανεξάρτητα και, το πιο σημαντικό, να επικοινωνούν με την οικογένεια και τους φίλους τους», δήλωσε από την πλευρά του David Putrino.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.