Τα Tesla Model 3 ανιχνεύουν εμπόδια που δεν υπάρχουν στο δρόμο (βίντεο)

Για μία ακόμη φορά το software σε ένα Tesla Model 3, «διάβασε» περιμετρικά του αυτοκινήτου αντικείμενα που δεν υπήρχαν!

Τα Tesla Model 3 ανιχνεύουν εμπόδια που δεν υπάρχουν στο δρόμο (βίντεο)

Το συγκεκριμένο «θέμα» αναρτήθηκε στο μεγαλύτερο forum της Tesla, στο Tesla Motor Club, από έναν κάτοχο ενός Tesla Model 3 που υποστηρίζει… με εικόνες (δείτε το βίντεο που ακολουθεί) ότι το αυτοκίνητο του ενώ βρισκόταν σταθμευμένο σε ένα γκαράζ άρχισε να ανιχνεύει περιμετρικά αυτού, μοτοσικλέτες, τρακτέρ ακόμα και ανθρώπους που στην πραγματικότητα, δεν υπήρχαν!

Τα φανταστικά αυτά αντικείμενα που υποθετικά βρίσκονταν κοντά στο Model 3 κινούνταν μάλιστα προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο μοντέλο της Tesla ανιχνεύει «φανταστικά» αντικείμενα στο διάβα του.

Λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2022 ένα ακόμη μοντέλο της Tesla ενώ κινούνταν, «διάβασε» ότι προπορεύεται στο δρόμο ένα «κάρο», με αποτέλεσμα να φρενάρει προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, ενώ συγχρόνως δεν επέτρεπε στο οδηγό του να επιταχύνει ούτως ώστε να προσπεράσει το φανταστικό εμπόδιο.

Υπάρχουν πολλά παρόμοια περιστατικά τα οποία κατά καιρούς «ανεβαίνουν» στο forum των ιδιοκτητών μοντέλων της Tesla, με την αμερικανική φίρμα ωστόσο να μην έχει προβεί σε καμία απάντηση. Τουλάχιστον έτσι αναφέρουν στις συνομιλίες τους τα μέλη του forum.

H «τεχνητή νοημοσύνη» στα σύγχρονα αυτοκίνητα προφανώς και έχει δημιουργηθεί με στόχο την ασφάλεια των επιβατών. Όπως όμως διαπιστώνουμε στην πράξη όσο προηγμένη κι αν είναι μια «μηχανή» ή ένα τεχνολογικό σύστημα, δε μπορεί ακόμα να αντιληφθεί με «σιγουριά» τον κόσμο γύρω του. Στο μέλλον ίσως και να ξεπεραστούν αυτές οι ατέλειες του συστήματος…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.