ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Πρωταθλητής αγώνων ράλι ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του – Γλίτωσε «στο τσακ» από τα κάγκελα

Το περιστατικό συνέβη στο βέλγικο πρωτάθλημα ράλι

Βίντεο: Πρωταθλητής αγώνων ράλι ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του – Γλίτωσε «στο τσακ» από τα κάγκελα

Όλοι γνωρίζουμε τα υψηλότατα επίπεδα παθητικής ασφάλειας που προσφέρουν τα σύγχρονα αγωνιστικά. Ωστόσο, όπως θα δείτε στο ακόλουθο video, κάποιες φορές χρειάζεται να έχεις με το μέρος σου και την τύχη.

Η παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχει περάσει πραγματικά σε άλλο επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες. Οι κλωβοί ασφάλειας και οι οι ενισχύσεις που δέχονται τα αμαξώματα των εν λόγω αυτοκινήτων κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διατηρήσουν τον απαραίτητο ζωτικό χώρο μέσα στην καμπίνα ενός αγωνιστικού.

Ευτυχώς στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό το πετυχαίνουν με τρανές αποδείξεις τα δεκάδες videos που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο με πραγματικά ανατριχιαστικά ατυχήματα, από τα οποία ευτυχώς τα πληρώματα των αυτοκινήτων βγαίνουν από τις άμορφες μεταλλικές μάζες χωρίς τραυματισμούς.

Σίγουρα η πιο ευάλωτη περιοχή σε αυτό το κινητό τετράροδο «φρούριο» που είναι το σημερινό αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι τα παράθυρά του, τα οποία αποτελούν και την Αχίλλειο πτέρνα αναφορικά με την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το παρακάτω video που αναρτήθηκε στη σελίδα «Paul Fraikin Champion’s» στο Facebook και από αυτά που καταλαβαίνουμε πρέπει να προέρχεται από Βέλγικο Πρωτάθλημα Ράλι.

Πηγαίνοντας στο όριο ο οδηγός του αγωνιστικού υπερεκτιμά τη δεξιά στροφή και χτυπά πάνω στα μεταλλικά κάγκελα που βρίσκονται στα αριστερά και χωρίζουν το δρόμο από το ποτάμι που βρίσκεται στην περιοχή. Το αυτοκίνητο ξηλώνει στην κυριολεξία τα κάγκελα και δύο από αυτά καταφέρνουν να περάσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το ένα τρυπώντας τα μέταλλα και το άλλο το παρμπρίζ, περνώντας ελάχιστα εκατοστά από το κεφάλι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.