Ζώνες ασφαλείας: Θα σας εκπλήξει ο λόγος για τον οποίο είναι φτιαγμένες έτσι

Πρέπει να το γνωρίζετε

Ζώνες ασφαλείας: Θα σας εκπλήξει ο λόγος για τον οποίο είναι φτιαγμένες έτσι

Οι ζώνες ασφαλείας εξελίσσονται διαρκώς και αναβαθμίζουν την προστασία που μας προσφέρουν σε περίπτωση ενός ατυχήματος.

Όλοι μας θεωρούμε τις ζώνες ασφαλείας ως κάτι δεδομένο και απαράλλαχτο, αλλά από τότε που ανακαλύφθηκε αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει σταματήσει να το εξελίσσει.

Αλήθεια, έχετε παρατηρήσει ποτέ μια μικρή θηλιά στον ιμάντα της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων σας; Αν αναρωτιέστε γιατί υπάρχει αυτή η μικρή θηλιά στις περισσότερες ζώνες ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινήτων, τότε ο λόγος θα σας εκπλήξει

Η θηλιά στη ζώνη ασφαλείας σας αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό ασφάλειας. Αυτό το μικρό κομμάτι ιμάντα (που πάντα πιστεύαμε ότι υπήρχε για λόγους ευκολίας για να σταματήσει τη γλώσσα να χτυπά στο σκληρό πλαστικό της μεσαίας κολόνας) εξυπηρετεί στην πραγματικότητα έναν σημαντικό σκοπό.

Η συγκεκριμένη θηλιά ονομάζεται “θηλιά διαχείρισης ενέργειας”. Μπορεί να απορροφήσει μέρος της ενέργειας και να υποβαθμίσει τις επιπτώσεις ενός ατυχήματος. Οι εταιρείες έχουν σχεδιάσει μια ειδική ραφή στην θηλιά του ιμάντα για να σπάσει κάτω από την ακραία πίεση που θα αντιμετωπίσουμε σε μια σύγκρουση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν συμβαίνει ένα ατύχημα και η ζώνη ασφαλείας δέχεται εξαιρετική πίεση, η ραφή σκίζεται και η θηλιά τεντώνεται. Αυτό το απλό χαρακτηριστικό προσθέτει μερικά ακόμα εκατοστά στη ζώνη ασφαλείας και μπορεί να απορροφήσει αρκετή ενέργεια και να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.