Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Α.Ξανθός: Επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία τα κυβερνητικά αντανακλαστικά – Επτά δράσεις που θα πρέπει να ληφθούν

Α.Ξανθός: Επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία τα κυβερνητικά αντανακλαστικά – Επτά δράσεις που θα πρέπει να ληφθούν

Σε συνέντεξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός εγκαλεί την κυβέρνηση για ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία αντανακλαστικά μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Α. Ξανθός ανέφερε ότι τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού (χώροι διασκέδασης, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασία, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία κλπ) έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι «κατόπιν εορτών».

Η τραγική υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλέψεων των ειδικών και, κυρίως, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μη διαχειρίσιμη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε ολοσχερή κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας.

Αυτό που χρειάζεται επειγόντως κατά τον Α. Ξανθό είναι :

Υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στη χώρα, σήμα εγρήγορσης και όχι εφησυχασμού στην κοινωνία
Άμεση λήψη των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων–αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
Επιτάχυνση εμβολιασμών και ειδικά της 3ης δόσης
Καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με δωρεάν τεστ για όλους
Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας και όχι υποτίμηση των συμπτωμάτων
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του ΕΣΥ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων
Αξιοποίηση των νέων θεραπευτικών σχημάτων (μονοκλωνικά αντισώματα, νέα αντιϊκά φάρμακα, κλπ), τα οποία έχουν προφανώς επικουρικό ρόλο , δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με τα εμβόλια και πρέπει να αποτελούν στοιχείο μιας συνολικής υγειονομικής στρατηγικής που δίνει έμφαση στον εμβολιασμό, στα μέτρα Δημόσιας Υγείας και στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ. Ειδικά για τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, δεν είναι δραστικά έναντι της «μετάλλαξης Ο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.