Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Α.Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει το φαινόμενο της ακρίβειας να εξελιχθεί αντί να λάβει εγκαίρως μέτρα»

«Υπάρχουν προτάσεις και δυνατότητες αλλά όχι η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης»

Α.Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει το φαινόμενο της ακρίβειας να εξελιχθεί αντί να λάβει εγκαίρως μέτρα»

Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση της ακρίβειας, δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει το φαινόμενο της ακρίβειας να εξελιχθεί αντί να λάβει εγκαίρως μέτρα, για αυτό φτάσαμε σε νέο ρεκόρ πληθωρισμού το Δεκέμβρη, με πολλαπλάσιες αυξήσεις στην ενέργεια, την στέγαση και τα είδη διατροφής» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, και πρόσθεσε «Ήδη από τον περασμένο Φλεβάρη προειδοποιήσαμε ότι διαμορφώνεται καθεστώς αυξήσεων, αλλά η κυβέρνηση είτε μιλούσε για καταστροφολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, είτε παρέπεμπε στην παροδικότητα του φαινομένου και τις διεθνείς διαστάσεις της κρίσης».

«Εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις για την ανάσχεση των ανατιμήσεων» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ειδικά στην ενέργεια» για «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα αλλά και η κατανάλωση» και «ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών υποχρεώσεων».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία μας για μείωση των ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια» υπενθύμισε ο Αλεξης Χαρίτσης, ενώ «επιμένει να αρνείται την πρότασή μας για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας που βασανίζει τους μικρομεσαίους, με κούρεμα της αρχικής οφειλής». «Αντίθετα, στον προϋπολογισμό για το 2022 δεν προέβλεψε το παραμικρό μέτρο για την ακρίβεια» πρόσθεσε.

«Μέσα σε μια ενεργειακή κρίση που επηρεάζει από το πιο μικρό νοικοκυριό ως την μεγαλύτερη βιομηχανία, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί πλήρως την ΔΕΗ και ξεπουλάει τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, «αφαιρώντας από το ελληνικό κράτος την δυνατότητα να ασκήσει εθνική ενεργειακή πολιτική ώστε να συγκρατηθούν και τα τιμολόγια. Όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου για 4,5 χρόνια δεν είχαμε καμία αύξηση».

«Να αξιοποιηθούν άμεσα εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι για ειδικά προγράμματα στήριξης όσων πλήττονται σήμερα από αυτή την πολύ μεγάλη κρίση. Υπάρχουν προτάσεις και δυνατότητες αλλά όχι η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης» κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.