ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Τσουνάμι» προσφυγών στο ΣΤΕ κατά του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

«Τσουνάμι» προσφυγών στο ΣΤΕ κατά του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Από προσφυγές ανεμβολίαστων πολιτών αναμένεται να… κατακλυστεί το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς εκατοντάδες μη εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 60 ετών σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα για το σκληρό πρόστιμο των 100 ευρώ που θα τους επιβάλλεται σε μηνιαία βάση, εφόσον αποφεύγουν να εμβολιαστούν.

Μεγάλες ομάδες ανεμβολίαστων 60άρηδων οργανώνονται ανά τη χώρα και αναθέτουν σε δικηγορικά γραφεία να προσφύγουν στο ΣτΕ, κάτι που σημαίνει πως το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας θα κληθεί να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του προστίμου που επιβάλλεται στους πολίτες άνω των 60 ετών που αρνούνται να εμβολιαστούν, ακόμα και μετά τη θέσπιση της σχετικής υποχρεωτικότητας.

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρουν νομικοί κύκλοι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα λάβει χώρα είτε δι’ ατομικής προσφυγής ουσίας ή ανακοπής ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων είτε, δια της λεγόμενης πιλοτικής δίκης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ν. 3900/2010, όπως αναθεωρήθηκε με το ν. 4055/2012) καθώς δι’ αυτής επέρχεται ταχύτερα η επίλυση δυσχερών και σύνθετων νομικών ζητημάτων που θα αποτελέσουν αντικείμενο πλήθους δικών. Εν προκειμένω, θα αιτηθούμε εις την πιλοτική δίκη να κριθεί το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας της διατάξεως του νόμου που προβλέπει το πρόστιμο, ως αντικείμενης έναντι υπέρτερων και θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων.

Μένει να δούμε τι αποφανθεί επί τω προκειμένω η ελληνική δικαιοσύνη. Πάντως, μέχρι σήμερα τα δικαστήρια, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά, έχουν χειριστεί για σχετικές περιπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.