«Έχουμε προτείνει μέτρο που εφαρμόζουν ήδη 19 από τις 27 χώρες στην ΕΕ»

Κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με το κύμα ακρίβειας στη χώρα δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Η κυβέρνηση έχει κάνει μια σαφή πολιτική επιλογή για το ποιους θα στηρίξει και ποιους θα αφήσει στην τύχη τους σε αυτήν τη βαθιά κρίση».

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Χαρίτσης εξήγησε: «Η ΝΔ επικαλείται τη δημοσιονομική ισορροπία προκειμένου να μη στηρίξει τα ασθενέστερα νοικοκυριά και τις μικρότερες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιωσιμότητας και την ίδια στιγμή προχωρά σε απευθείας αναθέσεις ύψους 6,5 δισ. και φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση είτε μας λέει ότι είναι μια διεθνής κρίση άρα σηκώνουμε τα χέρια ψηλά είτε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που υποτίθεται ότι θα τελείωνε μέχρι τα προηγούμενα Χριστούγεννα. Το φαινόμενο είναι διεθνές, η χώρα μας όμως έχει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά και την τέταρτη υψηλότερη τιμή στην βενζίνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε προτείνει στοχευμένα και ρεαλιστικά μέτρα, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα, μέτρο που εφαρμόζουν ήδη 19 από τις 27 χώρες στην ΕΕ. Αυτό που επείγει είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, με στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ενεργοβόρου βιομηχανίας, ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών βαρών και παρέμβαση του κράτους για έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κερδοσκοπία σε βάρος της κοινωνίας».