Ήταν συνεχώς οι «γείτονες»

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί ονομαστικά στην Τουρκία μέσα στο αμερικανικό Κογκρέσο, παρά το γεγονός ότι μιλούσε επί σχεδόν 45 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στη γείτονα χώρα, ζητώντας να σταματήσουν οι παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να λάβουν αυτά τα γεγονότα υπόψη όταν θα αποφασίζουν για περαιτέρω πώληση πολεμικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπερισχύσει ο αναθεωρητισμός. Να μην ξεχνάτε, σας παρακαλώ, μία ανοιχτή πληγή που προκαλεί πόνο, την εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου– αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου όπως είπα και χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα πάντα τείνει χείρα φιλίας στους γείτονες της, όμως μόνο ένα πλαίσιο υπάρχει για την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες, αυτό του διεθνούς δικαίου. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Δεν θα δεχθούμε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν  την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. Αυτό περιλαμβάνουν τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά που πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.