ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ενημέρωση των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ απ’ τον Γ. Δραγασάκη για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Ενημέρωση των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ απ’ τον Γ. Δραγασάκη για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ενημέρωσε τους πρέσβεις των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρέσβη της Μάλτας, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της EE, που ασκεί η χώρα του.

Ο Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους πρέσβεις παρουσίασε επίσης τις κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, στη βάση των προοπτικών που διανοίγονται για τη χώρα μετά τη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του Προγράμματος.

Παράλληλα τόνισε ότι η συνολική αποτίμηση του Eurogroup είναι θετική καθώς μειώνει σημαντικά την αβεβαιότητα, εδραιώνει συνθήκες σταθερότητας και προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα για το μέλλον.

Στο τελευταίο Eurogroup, για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης, καταγράφηκε ρητά η δέσμευση όλων των μερών για οριστικό τερματισμό του Προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και βιώσιμη έξοδο στις αγορές για δανεισμό, τόνισε και υπογράμμισε την μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Υπογράμμισε δε, πως η ολοκλήρωση της αναπτυξιακής στρατηγικής και η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα αποτελέσουν πυλώνες του νέου παραγωγικού υποδείγματος και της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.