Ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα πραγματοποιηθεί διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δήλωσε πως το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτικό ρόλο

Είπε μάλιστα πως:

1ον: Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο -που αναβάλλει διαρκώς την απόφαση για το αν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού – έχει γνωμοδοτικό ρόλο. Άρα, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι οι αποφάσεις του ΚΑΣ δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, και

2ον: Σύμφωνα με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκκρεμότητες που απομένουν για να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό είναι διαδικαστικές.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


«Συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό και των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της.

Το πολιτικό συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζει επίσης τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, δηλώνει την αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».