ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η κατάθεση που «έκαψε» τον Γ.Παπαντωνίου: «Μου έδινε εκατομμύρια ευρώ σε δεσμίδες για να τα “ξεπλένω”»!

Η κατάθεση που «έκαψε» τον Γ.Παπαντωνίου: «Μου έδινε εκατομμύρια ευρώ σε δεσμίδες για να τα “ξεπλένω”»!

Στον απόηχο της μαραθώνιας απολογίας του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου που κατέληξε σε απόφαση για προσωρινή τους κράτηση, η απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, που σήκωσε το βάρος της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενός φίλου του πρώην υπουργού και πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, που προηγήθηκε εκείνης του πρώην υπουργού, ο πολιτικός μηχανικός, φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδες ευρώ, περιγράφει ότι τη διετία 2002-2003 έλαβε σε μετρητά από τον πρώην υπουργό περί τα 2,4 εκ. ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι του Παπαντωνίου στην Κηφισιά, χωρίς να έχει υποψίες για τη νομιμότητά τους.

Επρόκειτο για εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας Thales, σε λογαριασμό που διατηρούσε στην Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας, Χαράλαμπος Μπεκατώρος.

Στη συνέχεια τα ποσά που παραλάμβανε τα κατέθεσε τμηματικά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία. Τα χρήματα αυτά κατέληγαν τέλος σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στην Κύπρο.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε ακόμη στην απολογία τους ανακριτές πως ο ίδιος πίστευε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και ο ίδιος νόμιζε πως είναι και ένας έντιμος άνθρωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει τέλος στην απολογία του πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε,με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.