ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

ΚΙΝΑΛ: Ανησυχία ενόψει της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Ανησυχία ενόψει της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει δημόσια μετά από καιρό και πρόκειται να τοποθετηθεί επί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής ανησυχούν για τις εντυπώσεις που θα προκαλέσουν τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός μετά από σιωπή πολλών μηνών, επανέρχεται στο προσκήνιο με μια συνέντευξη στην προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου θα μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις. Η συνέντευξη έχει ήδη δοθεί, αλλά λεπτομέρειες για το τι λέει ο Γ. Παπανδρέου για το σκοπιανό δεν έχουν διαρρεύσει. Η αγωνία στην Χαριλάου Τρικούπη οφείλεται στο γεγονός ότι οποιαδήποτε θετική αναφορά του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), στην ανάγκη συμβιβασμού με τα Σκόπια, θα αξιοποιηθεί από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς για να προκαλέσει διαφωνίες και νέα αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει στην συνέντευξη τα όσα το κόμμα του ΚΙΔΗΣΟ σημείωσε προ ημερών, με αφορμή τις αφίσες που κυκλοφόρησαν στην Βόρειο Ελλάδα με τα πρόσωπα των βουλευτών που θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και το σύνθημα: «Εσύ θα προδώσεις την Μακεδονία μας;». Θα επαναλάβει δηλαδή ότι «η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι επικίνδυνη» και οδηγεί στον διχασμό, που τον πλήρωσε ο τόπος ακριβά. Μια διατύπωση που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει αυτονόητη αλλά εκφράζει μια θετική προδιάθεση για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ειδικά για την Συμφωνία οι πληροφορίες λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι λιτός στις διατυπώσεις του για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο Κίνημα Αλλαγής και θα παραπέμπει σε παλαιότερες θέσεις του, που ναι μεν τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας και για όλες τις χρήσεις (erga omnes)- όπως ήταν η εθνική γραμμή από το Συμβούλιο Αρχηγών- αλλά προειδοποιεί για τους κινδύνους του αλυτρωτισμού. Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου που είναι στο εξωτερικό, να έχει ανταλλάξει πολλά e mails με την Φώφη Γεννηματά ειδικά για την συνέντευξη, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Είναι βέβαιον όμως ότι οι αναφορές του ΓΑΠ θα αξιοποιηθούν καταλλήλως από την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.