Απύθμενο θράσος και αλαζονεία από την επικεφαλής του ΚΙΕΦ: «Είμαστε Τούρκοι – Τουρκικό το κόμμα»

Απύθμενο θράσος και αλαζονεία από την επικεφαλής  του ΚΙΕΦ: «Είμαστε Τούρκοι – Τουρκικό το κόμμα»

Με πρωτοφανές θράσος και επίδειξη αλαζονείας η επικεφαλής του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, της οποίας το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% σε Ξάνθη και Ροδόπη, εμφανίστηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη διαδίδοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας, φανερά “δασκαλεμένη” απο το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Αφού πρώτα χαρακτηρίζει το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα» και να ζητά αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας.στη συνέχεια δεν διστάζει να πει πως και η ίδια είναι Τουρκάλα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Στη συνέχεια άρχισε τις γνωστές τουρκικές “παρα-φιλολογίες” περί “πατρίδας” και “μητέρας πατρίδας” και “σημαίας” και “μητέρας σημαίας” και άλλες τέτοιες τουρκικής εμπνεύσεως θεωρίες, υποτιμώντας τη νοημοσύνη 10 εκατ. Ελλήνων.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τα όσα έχει πει ότι η πατρίδα της Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι η Ελλάδα, η ίδια αναφέρει πως η «μητέρα πατρίδα της» είναι η Τουρκία και όπως εξηγεί εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα η οποία είναι και εθνική (τουρκική) και «θρησκευτική».

Το ΚΙΕΦ βγήκε πρώτο και στην Ξάνθη και οι επιτελείς του υποστηρίζουν ότι το κόμμα πλέον στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Τι είναι το ΚΙΕΦ;

Όπως εξηγούν Έλληνες καθηγητές, το κόμμα έχει στραμμένες τις «κεραίες» του στην Άγκυρα και προβάλλει τις τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή.

Αντανακλά, μάλιστα, μια ευρύτερη στρατηγική της Τουρκίας η οποία στόχο την εργαλειοποίηση και στην εκμετάλλευση των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλα τα Βαλκάνια ως εργαλείο αύξησης της τουρκικής επιρροής στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο πως για την νίκη του ΚΙΕΦ στην Δυτική Θράκη εξέδωσε και τηλεγράφημα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τονίζοντας πως «το κόμμα συγκέντρωσε την υποστήριξη της τουρκικής εθνότητας που ζει στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=fd3NBUxXyrY

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.