ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γαλλικός Τύπος για Μητσοτάκη: «Έτοιμος να κυβερνήσει με ελεύθερα χέρια»

Γαλλικός Τύπος για Μητσοτάκη: «Έτοιμος να κυβερνήσει με ελεύθερα χέρια»

«Εκλογές στην Ελλάδα: Με απόλυτη πλειοψηφία ο υποψήφιος της δεξιάς Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει το στοίχημά του». Με αυτόν τον τίτλο σχολιάζει η Le Monde τη νίκη του προέδρου της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές 2019.

Παράλληλα η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος θα μπορέσει να κυβερνήσει με ελεύθερα τα χέρια. Παρά την ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται ως μεγάλη δύναμη της αντιπολίτευσης, προσθέτει η Le Monde.

«Χαστούκι για τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του Nouvel Observateur. Στο ρεπορτάζ επιχειρείται να δοθεί μία εξήγηση για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδίδεται «στην στροφή των 180 μοιρών που αναγκάσθηκε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, «αναγκαζόμενος να δεχθεί ένα πακέτο διάσωσης που συνοδευόταν από βαριά μέτρα για να αποτραπεί η έξοδος από την ευρωζώνη, πράγμα που οι ψηφοφόροι δεν του συγχώρεσαν».

«Τρία χρόνια αφού ανέλαβε τα ηνία του συντηρητικού κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θεωρείται μεταρρυθμιστής και κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο, υποσχέθηκε ότι «θα ανατάξει την οικονομία» και ότι «θα αφήσει πίσω την κρίση», αναφέρει ο NouvelObs, που θεωρεί ότι η ανάδειξη ως πρωθυπουργού «ενός γιου πρωθυπουργού» συνιστά «επιστροφή στη οικογενειοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και η Liberation για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα
«Ηττα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα Τσίπρας» είναι ο τίτλος της Liberation που θεωρεί ότι το κόμμα της αριστεράς απογοήτευσε εκείνους που ήλπιζαν ότι θα είναι προστατευμένοι από την λιτότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.