Στην Σερβία «μετράνε» οι νεκροί από διαφθορά...

Θ.Σκυλακάκης: «Αν έχει κανείς υπερπλεόνασμα πρέπει να δίνεται σε δαπάνες που είναι εφάπαξ»

Θ.Σκυλακάκης: «Αν έχει κανείς υπερπλεόνασμα πρέπει να δίνεται σε δαπάνες που είναι εφάπαξ»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε δύο στοιχεία σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2020

«Το πρώτο είναι ότι περιλαμβάνει πολύ ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις και το δεύτερο ότι είναι προϋπολογισμός χωρίς υπερπλεονάσματα. Τα υπερπλεονάσματα είναι στην τρίχα – 3,58% – σε σχέση με τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης» εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως είπε «αυτά που έχουμε πει στον προϋπολογισμό το 3,7% είναι τα ρεαλιστικά, ίσως και κάτι λιγότερο».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των πλεονασμάτων «έχει στην πραγματικότητα ξεκινήσει καθώς στις εκθέσεις για την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους φτάνουμε 5-6 χρόνια νωρίτερα στο 100%. Αν πετύχουμε και ένα ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης κάτι που θα φανεί μέσα στο επόμενο 6μηνο θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με πολύ πιο ισχυρά επιχειρήματα».

Για τους συνταξιούχους είπε ότι «στον προϋπολογισμό υπάρχει σημαντικό κονδύλι που αντιστοιχεί σε ύψος με την 13η σύνταξη που μπήκε προεκλογικά και θα διατηρηθεί και το 2020».

«Σε ό,τι αφορά τους μισθωτούς κάναμε μια κίνηση με μείωση ασφαλιστικών εισφορών και υπάρχει και μια πρώτη μείωση στην κλίμακα της φορολογίας εισοδήματος συν το αφορολόγητο για κάθε παιδί» πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι «όπως άλλη μια σειρά δεσμεύσεων πηγαίνει στους επόμενους προϋπολογισμούς γιατί πρέπει κάθε φορά να δημιουργούμε δημοσιονομικούς χώρους».

Εξήγησε, τέλος, ότι «αν έχει κανείς υπερπλεόνασμα πρέπει να δίνεται σε δαπάνες που είναι εφάπαξ».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.