Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Κ.Σκρέκας: «Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους αστήρικτους ενώ βάλλονται από την πανδημία» (βίντεο)

Κ.Σκρέκας: «Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους αστήρικτους ενώ βάλλονται από την πανδημία» (βίντεο)

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, με φόντο το φετινό Πάσχα, τόνισε πως δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους αστήρικτους ενώ βάλλονται από την πανδημία και τα μέτρα που έχουμε πάρει για τον κορωνοϊό.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αναδεικνύεται η σημαντικότητα του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη και την επάρκεια αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκρέκας, η το υπουργείο θα κινηθεί σε δύο άξονες για να εξετάσει τι ζημιές έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι και το πώς θα τους στηρίξει.

Πρώτον την τιμή πώλησης: Εφόσον δούμε κάμψη, που υπάρχει, θα δούμε πόση θα είναι η μεσοσταθμική μείωση των τιμών φέτος, είπε.

​Και δεύτερον τα ζώα που δεν θα σφαγούν, τα οποία κόστισαν για να είναι έτοιμα προς σφαγή αλλά δεν σφαγιάστηκαν πιθανώς λόγω μειωμένης ζήτησης.

Για τις λαϊκές αγορές και τον περιορισμό των μετακινήσεων παραγωγών, ο κ. Σκρέκας είπε πως εξετάζεται σε συνεργασία πολλών εμπλεκομένων το πώς θα αποζημιωθούν για τη ζημία που έπαθαν με την υποχρέωση να μην μετακινούνται εκτός του νομού τους.

Θα φροντίσουμε να στηρίξουμε τους μεταφερόμενους παραγωγούς, θα στηρίξουμε και τους αγρότες παραγωγούς στη Θεσσαλία, όπου οι λαϊκές αγορές έκλεισαν μετά το κρούσμα στη Λάρισα, κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.