Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Οι προβλεπόμενες αποστάσεις στο χώρο εργασίας και στα καταστήματα

Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Οι προβλεπόμενες αποστάσεις στο χώρο εργασίας και στα καταστήματα

«Κρατήσαμε την αγορά σταθερή χωρίς αναταράξεις» επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης.

Επίσης τόνισε ότι: «Μαζί με την επιστήμη και την τεχνολογία θα δώσουμε τη μάχη».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι:

  • Σε ένα κατάστημα με εμβαδόν 130 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπονται συνολικά 14 άτομα
  • Επαναλειτουργούν 26.167 επιχειρήσεις από τις περίπου 260.000 που είχαν διακόψει τη λειτουργία τους
  • Επανεκκινούν υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐοας
  • Επανεκκινούν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και τα ΚΤΕΟ
  • Από τις 4 Μαΐου επανεκκινούμε σε επτά στάδια.

Για τα ΚΤΕΟ τόνισε ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται μόνο με ραντεβού.

Ενώ για την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας τόνισε ότι «Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής – Απελευθερώνεται το ωράδιο λειτουργίας από 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σάββατο.»

Για την απόσταση στα καταστήματα: «Δύο μέτρα μεταξύ ατόμων και υποχρεωτικά μάσκες στα καταστήματα»

Απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας – «Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής – Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας από 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σάββατο.»

Επιπλέον τόνισε ότι την «1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, αλλά όχι τα καταστήματα εστίασης εντός αυτών»

Καφετέριες και εστιατόρια με τραπέζια ανά δύο μέτρα, και έως τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Επανελειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εργαζόμενους και πελάτες. Εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους. Δεν θα λειτουργήσει η εστίαση εντός των εμπορικών κέντρων. 1 πελάτης ανά 20 τμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.