ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δευτερολογία Κ. Μητσοτάκη για τις διαδηλώσεις: «Δεν μπορεί να είμαστε η εξαίρεση στην ΕΕ»

Δευτερολογία Κ. Μητσοτάκη για τις διαδηλώσεις: «Δεν μπορεί να είμαστε η εξαίρεση στην ΕΕ»

Προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ήταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, όπως τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά: «Κύριε Τσίπρα, αφήσατε σαφέστατη υπόνοια ότι το έργο το έγραψε ο κ. Γεραπετρίτης όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο επιμελητής δεν έχει ευθύνη ταύτισης ή συμφωνίας με τα κείμενα. Την επόμενη φορά να μην διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα».

Είπε ακόμα: «Το νομοσχέδιο ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Εάν δεν είχε προκύψει η πανδημία, το νομοσχέδιο θα είχε ψηφιστεί το Μάιο. Ως προς τον πυρήνα των επιχειρημάτων σας, ότι δηλαδή έρχεται η μεγαλύτερη ύφεση. Για αυτή την οικονομική πραγματικότητα, δεν φταίει η κυβέρνηση. Είναι παγκόσμια κατάσταση και δεν είναι ύφεση Μητσοτάκη, όπως είπατε. Όταν θα έρθει, όμως η ανάκαμψη θα λέτε “ανάκαμψη Μητσοτάκη;”».

Σε άλλα βασικά σημεία του, τόνισε ο πρωθυπουργός: «Εμείς ορίζουμε με ποιον τρόπο μπορούν να γίνονται οι συναθροίσεις ώστε να μην προσβάλλονται τα δικαιώματα και των υπόλοιπων πολιτών. Θέλω να μου πείτε μία χώρα της ΕΕ, στην οποία δεν υπάρχει αντίστοιχο πλαίσιο. Είμαστε η εξαίρεση, γιατί και εσείς είχατε μείνει με το πλαίσιο του 1971.

Ερχόμαστε να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη άσκηση ισορροπία μεταξύ δύο δικαιωμάτων. Η αστική ευθύνη αφορά το διοργανωτή. Ως προς αυτά που είπε η κ. Γεννηματά και τις υπερβολές που είπε ότι ξαναγράφτηκε το νομοσχέδιο, η αλήθεια είναι ότι το ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να βελτιώσει το νομοσχέδιο. Και να σήμερα είναι βελτιωμένο. Αυτή είναι η ουσία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Το σέβομαι αυτό. Αυτό έκανε το ΚΙΝΑΛ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα για όσα υποστήριξε για τη Μεταπολίτευση. Μας είπατε για το πόσο τυχερός είστε που απολαύσατε τη Μεταπολίτευση. Εσείς τα λέτε αυτά; που κάνατε καριέρα λοιδορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα της Μεταπολίτευσης; Δεν είστε τυχερός κ. Τσίπρα, θρασύς είστε. Αρκετά με την υποκρισία. Κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο. Είχατε την επιλογή να κυβερνήσετε με άλλα κόμματα και επιλέξατε τους ΑΝΕΛ. Κυβερνήσατε με αυτούς που σας ταίριαζαν. Η απόπειρα να εμφανιστείτε ως κληρονόμος δυνάμεων της Μεταπολίτευσης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.