ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: «Δεν αποκαλύπτουμε τι συζητήθηκε στην ελληνοτουρκική συνάντηση στο Βερολίνο»

Γερμανία: «Δεν αποκαλύπτουμε τι συζητήθηκε στην ελληνοτουρκική συνάντηση στο Βερολίνο»

(upd 17:40) Μετά την ελληνική κυβέρνηση και η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τι πραγματικά είναι αυτό που συζητήθηκε στο Βερολίνο την Κυριακή μεταξύ Αθήνας & Άγκυρας, λέγοντας πως «δεν σχολιάζει συζητήσεις υπηρεσιακών παραγόντων», αλλά ούτε και στο σημερινό τηλεφώνημα Μέρκελ-Μητσοτάκη.

Η Γερμανία δεν σχολιάζει ούτε καν με «διαρροές» τη συνάντηση του συμβούλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής της καγκελαρίου Γαν Χέκερ με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν και την διπλωματική σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελένη Σουράνη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σε γραπτή του δήλωση προς την Deutsche Welle εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης κ.Ζ επισημαίνει πως «επί της αρχής δεν σχολιάζουμε τις όποιες τυχόν συνομιλίες της καγκελαρίας σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Είναι ενδιαφέρον γιατί τόσο η Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, όσο και το Βερολίνο προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη συνάντηση λες και πρόκειται για συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ γραφειοκρατών, ενώ στην πραγματικότητα συναντήθηκαν τα «δεξιά χέρια» Μητσοτάκη, Μέρκελ και Ερντογάν. Άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης τους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνάντηση είναι δύο:

α) Εφόσον πρόκειται για μία «απλή συνομιλία υπηρεσιακών παραγόντων» γιατί κρατήθηκε μυστική;

β) Συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας σε επίπεδο πραγματικών «υπηρεσιακών παραγόντων» όπως μόνιμα στελέχη του υπουργείου Άμυνας ή των Εξωτερικών συμβαίνουν συχνά-πυκνά σε διμερές επίπεδο. Τώρα γιατί ήταν και η Γερμανία στο τραπέζι;

Είναι φανερό πως η συνάντηση αυτή ουσιαστικά σηματοδότησε το ξεκίνημα του προκαταρκτικού διαλόγου για το μοίρασμα του Αιγαίου και των ελληνικών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε η Γερμανία τόσο με δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ όσο και του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας ,τις προηγούμενες εβδομάδες, έχει δηλώσει χωρίς περιστροφές ότι στόχος της είναι μία συνολική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που για να πραγματοποιηθεί πρέπει να «λυθούν» το Κυπριακό και η διαφορά Ελλάδας-Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Επιπλέον σήμερα, 3 ημέρες μετά τη συνάντηση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ανγκελα Μέρκελ συνομίλησαν… ενόψει της Συνόδου Κορυφής (17-18 Ιουλίου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.