ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Β.Κοντοζαμάνης για κορωνοϊό: «Οι ΜΕΘ θα αυξηθούν» – Τόσες είναι οι διαθέσιμες στην Αττική

Β.Κοντοζαμάνης για κορωνοϊό: «Οι ΜΕΘ θα αυξηθούν» – Τόσες είναι οι διαθέσιμες στην Αττική

Συνολικά, 107 κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Αττική για τις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Υγείας, από αυτές κατειλημμένες είναι 62, αλλά υπάρχει σχεδιασμός για αύξησή τους έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς θα διατεθούν άλλες 22 κλίνες. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα αυξηθούν κατά 67 τον Οκτώβριο και κατά 41 το Νοέμβριο.

Εν συνεχεία, στάθηκε στην «εκμετάλλευση» των δωρεάν: «Έχουμε τη δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, υπάρχει δωρεά για το νοσοκομείο της Νίκαιας, 155 κλίνες ΜΕΘ και 14 ΜΑΦ του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” κι έχουμε και 75 νέες κλίνες ΜΕΘ και 9 ΜΑΦ στα νοσοκομεία που είναι από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Επομένως, ανά πάσα στιγμή αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα. Δεν μπορούμε να πάμε αυτήν τη στιγμή στη μέγιστη δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για κορωνοϊό, διότι υπάρχουν και άλλα περαστικά στις ΜΕΘ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τις προσλήψεις στο σύστημα υγείας, είπε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000 προσλήψεις κι έχουν ήδη ξεπεραστεί οι 6.200.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.