Η «θύελλα» Τραμπ ελπίζω «να μην μας πάρει και μας σηκώσει»...

Γ.Βρούτσης: «Η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους»

Γ.Βρούτσης: «Η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους»

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως «με συνέπεια και ευθύνη, η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, από τον ΟΑΕΔ».

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας έγιναν με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ) για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, που αφορά περίπου 130.000 μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας, που συνυπογράφει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, σε άμεση υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, το κονδύλι του ΟΑΕΔ γι’ αυτήν την έκτακτη ενίσχυση υπολογίζεται στα 52 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες, θα ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ και οι δικαιούχοι θα καταχωρίσουν ή θα επικαιροποιήσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ), προκειμένου να τους καταβληθεί αυτόματα η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, όπως είχε γίνει και στην πληρωμή Απριλίου-Μαΐου 2020.

Επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η πληρωμή αυτή να πραγματοποιηθεί, όσο το δυνατόν νωρίτερα και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.