Ζ.Μακρή: «Θα επιβάλουμε πρόστιμα στους μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες» – Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ζ.Μακρή: «Θα επιβάλουμε πρόστιμα στους μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες» – Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, με αφορμή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, υποστήριξε πως θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο στους μαθητές που δεν επιστρέφουν σπίτια τους μετά το σχολείο.

Μιλώντας στο Mega, κυρία Μακρή δήλωσε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό». Διευκρίνισε πως μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στα σπίτια τους και όχι απεριόριστο χρόνο.

Δείτε βίντεο με τη δήλωση της Ζέττας Μακρή:



Ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυρίας Μακρή, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως το μοναδικό πρόγραμμα που έχει είναι η καταστολή και όχι η λήψη σημαντικών μέτρων προστασίας για τα σχολεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή (MEGA), η «πολύμηνη» προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό.

Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες.

Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.vimeo.com/500876670

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.