ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Βούτσης: «Η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων»

Ν.Βούτσης: «Η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων»

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη νέα απόρριψη από τη γερμανική Βουλή της καταβολής επανορθώσεων, «ήταν μια απαράδεκτη απόφαση».

Με εξαίρεση τους Πράσινους και την Αριστερά, όλοι οι άλλοι «αγκαζέ», απέρριψαν τις ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν τις απολύτως ενεργές και απαράγραπτες, ηθικά, πολιτικά και νομικά, απαιτήσεις για τις επανορθώσεις, για το σύνολο των ζητημάτων όπως το κατοχικό δάνειο, τις μαρτυρικές πόλεις, το λιμό και τους πολιτιστικούς θησαυρούς»

Και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για διεκδίκηση με όλα τα μέσα των Γερμανικών επανορθώσεων. Πέραν της καμπάνιας και της ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες για τη νομική διεκδίκηση, εφόσον η κυβέρνηση της Γερμανίας και τώρα πλέον και η πλειοψηφία της γερμανικής Βουλής κλείνουν την πόρτα στη διακρατική συζήτηση και συνεννόηση γι’ αυτό το μείζον ιστορικό και ηθικό ζήτημα».

Όπως υποστήριξε, «είναι φανερό ότι κλείνει αυτός ο κύκλος και θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, αυτό είναι το άμεσο αίτημα το οποίο καταθέτω, σε συνέχεια των αποφάσεων και της προηγούμενης κυβέρνησης και του ελληνικού Κοινοβουλίου να περάσει άμεσα, καταρχήν σε μια καμπάνια ενημέρωσης των κοινοβουλίων πανευρωπαϊκά αλλά ταυτόχρονα στην προετοιμασία, που έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση από τον π. Π.τ.Δ, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έχει γίνει προετοιμασία για τη νομική πλέον διεκδίκηση αυτών των απαράγραπτων επαναλαμβάνω ηθικά, ιστορικά και νομικά απαιτήσεων.

Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και θέση να πάρει σε σχέση με την χθεσινή απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του γερμανικού κοινοβουλίου αλλά και να προετοιμαστεί με συνηγορία και επικουρία όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου γι’ αυτήν τη διεκδίκηση. Υπάρχει η απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου προβλέπει ακριβώς αυτά τα βήματα και είναι υποχρεωμένες οι ελληνικές κυβερνήσεις να τα ακολουθήσουν».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.