To «όνειρο» της κυβέρνησης για την χώρα: Όλοι να κυκλοφορούν με ποδήλατο

To «όνειρο» της κυβέρνησης για την χώρα: Όλοι να κυκλοφορούν με ποδήλατο

Μετά την Αστυπάλαια σειρά παίρνει και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς όπως ειπώθηκε με κάθε επισημότητα στην Βουλή, τα αυτοκίνητα επιδιώκεται να μειωθούν και οι μηχανές εσωτερικής καύσης να αντικατασταθούν με μέσα μεταφοράς φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η χώρα μας, η οποία πλέον χρησιμοποιεί τις… υπερδυνάμεις όχι για γεωπολιτικά οφέλη αλλά για διαφήμιση του «πράσινου» πειράματος.

Ως εκ τούτου, βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης έκαναν ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Υποδεχόμαστε τον κ. Πάιατ στη Θεσσαλονίκη σε μια ιδιαίτερη ημέρα, καθώς είναι η ημέρα ποδηλάτου. Μιας και είναι και ο ίδιος ποδηλάτης του κάναμε το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε μια βόλτα στο υπέροχο παραλιακό μέτωπο. Νομίζω το απόλαυσε και πάμε καλά σε αυτόν τον τομέα σαν πόλη, διπλασιάζοντας το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, συνεισφέρουμε σε αυτό που θέλουμε τη βιώσιμη κινητικότητα. Δεν γιορτάζουμε απλά την ημέρα του ποδηλάτου αλλά αποδεικνύουμε έμπρακτα αλλά έμπρακτα κάνουμε έργα προς τον τομέα αυτό», δήλωσε αμέσως μετά τη βόλτα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβας συζήτησαν για θέματα συνεργασίας του δήμου με Αμερικανικές εταιρείες.

Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ευκαιρία που του έδωσε να απολαύσει μια βόλτα με ποδήλατο στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε την μεγάλη εξέλιξη στην τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και όπως είπε οι Αμερικανικές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει τις προοπτικές της πόλης και επενδύουν στη μακροχρόνια συνεργασία με την Θεσσαλονίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.