Το ΜέΡΑ25 απαιτεί την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ 25, ζητά με ανακοίνωσή της την κατάργηση του νομοθετήματος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), «που τόσο βάναυσα εισήγαγε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας και η κυρία Κεραμέως».

Η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι η κατάργηση της ΕΒΕ είναι επιβεβλημένη διότι:

1. Θα αποκλείσει από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνω από 25.000 υποψήφιους/ες.

2. Θα οδηγήσει όσους/ες δεν εισαχθούν στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα διάφορα κολλέγια, ιδρύματα αμφίβολης ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής ποιότητας, τα οποία έναντι αδρών διδάκτρων ουσιαστικά θα «πωλήσουν» πτυχία στους «εκτός των τειχών» νέους, οι οποίοι μετά θα διεκδικήσουν ισοτιμία επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά των αποφοίτων των ΑΕΙ, σύμφωνα με το σχετικό νομοθέτημα του ΥΠΑΙΘ.

3. Θα οδηγήσει με βίαιο τρόπο στο κλείσιμο δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, τμημάτων περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων τα οποία θα μείνουν χωρίς φοιτητές, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τον απαραίτητο εξορθολογισμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά συνιστά την εκ των πραγμάτων βίαιη αλλοίωσή του.

4. Θα αποτρέψει τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στις πανελλαδικές εξετάσεις τα επόμενα χρόνια.

Η Πολιτική Γραμματεία επικρίνει επίσης την υπουργό Παιδείας γιατ ,όπως επισημαίνει, «αν στους παραπάνω λόγους προστεθεί η επιλογή της Κεραμέως να θεσπίσει το συγκεκριμένο μέτρο εν μέσω της χρονιάς που μας πέρασε αιφνιδιάζοντας τους υποψήφιους και τις υποψήφιες που είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και δοκιμάζονταν από τα πρωτοφανή lockdown, τότε γίνεται απολύτως σαφές ότι το μέτρο θεσπίστηκε ως εκδούλευση στους Κολεγιάρχες αυξάνοντας το πελατολόγιο τους και πλήττοντας καίρια τους μαθητές και τις μαθήτριες των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση».

Η Π. Γ. καλεί τέλος την κυρία Κεραμέως και την κυβέρνηση «έστω και τώρα να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη και να επιτρέψει στους νέους και τις νέες που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις εξετάσεις να κυνηγήσουν το όνειρό τους για καλύτερη ζωή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.