ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Α.Γεωργιάδης: «Όποιος θέλει δουλειά καθαριστή στα νοσοκομεία θα τον στείλω εγώ σε ιδιώτη»

Κυνικές δηλώσεις στους συμβασιούχους

Α.Γεωργιάδης: «Όποιος θέλει δουλειά καθαριστή στα νοσοκομεία θα τον στείλω εγώ σε ιδιώτη»

Αν και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τις συμβάσεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία φάνηκε να δρα ως υπουργός εργασίας καθώς σε απάντηση των εργαζομένων που θα τελειώσουν τις συμβάσεις τους απάντησε σαν υπάλληλος του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο Άδ. Γεωργιάδη αν και δεσμεύτηκε για τρίμηνη παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα των νοσοκομείων, έως τις 30 Ιουνίου, δήλωσε ότι στη συνέχεια οι εργολάβοι θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, αίτησης και φύλαξης στα νοσοκομεία.

«Εύχομαι οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και σημείωσε ότι «όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί».

Ωστόσο, από την παραπάνω δήλωση του υπουργού προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις του με εργολάβους καθώς αποτελεί απορίας άξιο πώς ο ίδιος μπορεί να μεσολαβήσει και να διασφαλίσει για την εύρεση εργασίας σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας.

«Όποιος επιλέξει όμως να μην προσληφθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε η δουλειά του στο νοσοκομείο θα τελειώσει» πρόσθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης και υπογράμμισε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για το “outsourcing” στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί».

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την επιλογή να επαναφέρει τους εργολάβους στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε το Σύνταγμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτό «απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας».

Αναλυτικά η δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη:

«Παρά την άσχημη εικόνα, το πρωί, στην είσοδο του υπουργείου Υγείας, όπου δυστυχώς διάφοροι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, όχι νοσοκομειακοί, προκάλεσαν μία πολύ αρνητική εικόνα, συναντήθηκα στο γραφείο μου με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Παπαναστάση και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας τους για να μου καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Μετά από έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο, δεσμευτήκαμε να δώσουμε στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) καθαρίστριες στα δημόσια νοσοκομεία, μία τρίμηνη παράταση έως τις 30/6/2024, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση όλων στην αγορά εργασίας.

Ξεκαθαρίσαμε, ωστόσο, ότι η πολιτική της κυβέρνησης για το “outsourcing” στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, καθώς και ότι το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας.

Εύχομαι οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. Όπως τόνισα, όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί. Όποιος επιλέξει όμως να μην προσληφθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε η δουλειά του στο νοσοκομείο θα τελειώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, να επαναλάβω ότι το Υπουργείο Υγείας ανήκει στους εργαζόμενους του ΕΣΥ. Το πρωί, ο ίδιος έδωσα εντολή οι πόρτες του Υπουργείου να είναι ανοιχτές, τα στόρια ανεβασμένα και οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν για να μπορέσουν να πλησιάσουν οι διαδηλωτές. Για τους εκπροσωπούμενους από τη ΠΟΕΔΗΝ και από όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ, το Υπουργείο αυτό δεν θα είναι ποτέ κλειστό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.