ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Τσίπρας σε Κ.Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα καθόταν στη θέση του ο πρωθυπουργός»

«Αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε συναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά»

Α.Τσίπρας σε Κ.Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα καθόταν στη θέση του ο πρωθυπουργός»

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Α.Τσίπρας σε συνέχεια των ανακοινώσεων στην 86η ΔΕΘ δεν θα μπορούσε να λείψει το μεγάλο θεσμικό για την Δημοκρατία ζήτημα των υποκλοπών.

Έκανε ευθεία επίθεση στον Κ.Μητσοτάκη αλλά πλέον στο κάδρο έβαλε και όλους τους βουλευτές της ΝΔ που σιωπούν μιλώντας για “αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε συναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά”.

Όπως τόνισε: «Τόσο εγώ, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ορθώς μιλάμε για μία αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε ξανασυναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά.

Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα καθόταν στη θέση του πρωθυπουργός που θα είχε πιαστεί να παρακολουθεί πολιτικούς. Εκτός από την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη, έχουμε και την παρακολούθηση Σπίρτζη.

Μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ρίχνει την ευθύνη μόνο στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία.

Δεν είναι δυνατόν η Κ.Ο. της ΝΔ να δέχεται τη συνευθύνη για τη δημοκρατική εκτροπή. Γίνεται από σκάνδαλο Μητσοτάκη, σκάνδαλο ΝΔ. Αλλού θα είχε παραιτηθεί και θα τον αντικαθιστούσε η κυβερνητική πλειοψηφία. Εμένα δεν με συμφέρει, ενώ θέλω να πάω σε εκλογές με αντίπαλο τον Μητσοτάκη.

Εγώ δεν έχω να θέσω κανένα θέμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα θέτει η ζωή. Να ζητήσω από την ΠτΔ να παραιτήσει τον πρωθυπουργό; Δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Περιμένω όμως μια καθαρή δημόσια τοποθέτηση, ειδικά για το θέμα του απορρήτου».

Παρωδία η Εξεταστική Επιτροπή

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πέρα από μία εθιμοτυπική συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, συνάντηση που έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Βουλή, δεν είχε άλλη ενημέρωση.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε παρωδία την Εξεταστική Επιτροπή και μίλησε για εξευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας.« Οι βουλευτές της πλειοψηφίας παίρνουν εντολή να μην καλούνται μάρτυρες, δεν αφήνουν να γίνονται ερωτήσεις, διακόπτουν τους βουλευτές που ρωτούν, δημιουργούν εντάσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη, τονίζοντας ότι είχαν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν το τηλέφωνο του τομεάρχη Προστασίας Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ίδιο.

«Είχαν τη δυνατότητα να ανοίγουν κάμερα και κανείς δε μιλά για αυτό. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ έχουν καταδείξει ως κύριο ζήτημα την κατάλυση της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα. Και εδώ λειτουργούμε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Τελικός κριτής όλων ο ελληνικός λαός αλλά εμείς αυτήν την υπόθεση δεν πρόκειται να την αφήσουμε έτσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και στην αρμόδια επίτροπο, και όπου μπορούμε στα διεθνή φόρα, θα παλέψουμε για να μην αφήσουμε αυτή τη χώρα στο σκοτάδι. Ποινικές ευθύνες δε θα αντιμετωπίσουν όσοι πουν την αλήθεια – δεν υπάρχει απόρρητο – ποινικές ευθύνες θα αντιμετωπίσουν πιθανότητα όσοι γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκρύπτουν. Η αλήθεια θα βγει στο φως, δεν θα καταφέρουν να την κρύψουν στο σκοτάδι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.