Έντονες διεργασίες για κεντροδεξιό κόμμα από «καραμανλικά» στελέχη εκτός ΝΔ – Απογοητευμένα από τον Κ.Μητσοτάκη

Έντονες διεργασίες για κεντροδεξιό κόμμα από «καραμανλικά» στελέχη εκτός ΝΔ – Απογοητευμένα από τον Κ.Μητσοτάκη

Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κεντροδεξιού κόμματος, από «καραμανλικά» στελέχη τα οποία έχει αποξενώσει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μία κατεύθυνση «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ», τόσο από πλευράς στελεχών όσο και πολιτικών.

Αυτό εκτιμούν πως έχει δημιουργήσει δυσαρέσκιά τόσο σε στελέχη όσο και στην βάση του κόμματος και ευνοεί την δημιουργία ενός φορέα πιο κοντά στις «αρχικές αξίες» της ΝΔ.

Τον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα , συναποτελούν πρόσωπα που βρέθηκαν σε θέσεις-κλειδιά δίπλα στον Κώστα Καραμανλή και όχι μόνο, αλλά διατηρούν «αποστάσεις ασφαλείας» από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, όπως ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Νίκος Καραχάλιος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, οι πρώην υπουργοί Σάββας Τσιτουρίδης, Χρήστος Ζώης, Αργύρης Ντινόπουλος και αρκετοί άλλοι.

Χαρακτηριστικό στοιχείο διαφοροποίησης από τη σημερινή ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο προσανατολισμός σε ένα «κοινωνικό κέντρο» αλλά και μια πιο «σκληρή» στάση στα εθνικά θέματα.

«Κοινωνικό Κέντρο» «Δημοκράτες», «Δημοκρατικό Κέντρο», «Ακριβώς Κέντρο» είναι κάποια από τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι για το νέο σχήμα και προδίδουν τον χώρο που φιλοδοξεί να καταλάβει στο πολιτικό σύστημα και να κεφαλαιοποιήσει και τη δυσαρέσκεια που εκδηλώνεται στη ΝΔ για τις επιλογές και τις αστοχίες του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα, παράλληλα με την πολιτική ατζέντα τα στελέχη κινούνται και στην κοινωνία των πολιτών με σειρά δράσεων και παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, διοργανώνονται διαρκώς μικρές θεματικές συναντήσεις γύρω από διάφορους χώρους και ενδιαφέροντα, με στόχο να συναντηθούν με κόσμο που δεν προέρχεται από παραδοσιακές κομματικές διαδρομές αλλά προσεγγίζουν την πολιτική με νέους όρους.

Πρόσφατα έγινε μια ακόμη συνάντηση στελεχών της πλατφόρμας forum2020.gr του Νίκου Καραχάλιου στη Βορειοανατολική Αττική ενώ εν μέσω θέρους προγραμματίζονται εκδηλώσεις τόσο στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης της πολιτικής πρότασης όσο και της ενδυνάμωσης κοινωνικών συμμαχιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα στελέχη πυκνώνουν τις παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται για αυτόνομη κάθοδο ακόμη και σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει πεδίο στην κεντροδεξιά αλλά και μεγάλη αποξένωση στο εσωτερικό της ΝΔ για τις ακολουθούμενες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε μια σειρά από οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.