Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως πολύ δύσκολή την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο της Κερατέας, λέγοντας ότι το τελικό στοίχημα είναι να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου.

«Δίνουμε μάχη βρισκόμαστε στην Συντερίνα, όπου επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το μέτωπο είναι μεγάλο το υπολογίζουμε στα 3 με 4 χιλιόμετρα».

Όπως είπε ο κ. Φιλίππου αντιμετωπίζουν μια νέα αναζωπύρωση, καθώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και τα εναέρια φεύγουν περιοδικά για να ρίξουν νερό και στο μέτωπο των Βιλίων και το μέλημα όλων μας είναι να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου που κινδυνεύει.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, έχουν στηθεί αντιπυρικές ζώνες στον δρόμο που από Ανάβυσσο, οδηγεί σε Άγιο Κωνσταντίνο και Λαύριο και αν περάσει από εκεί τότε ο εθνικός Δρυμός του Σουνίου θα κινδυνεύσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τόνισε έχει σημειωθεί τεράστια καταστροφή αλλά έχουν καεί και κάποια σπίτια: «Έχει δυνατό αέρα, στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές. Θα έχουμε μια πολύ δύσκολη νύκτα, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.