Και του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού του έφταιξε ο κόσμος που δεν… καταλαβαίνει και βγήκε

Και του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού του έφταιξε ο κόσμος που δεν… καταλαβαίνει και βγήκε

Για την κακοκαιρία Ελπίδα και τα προβλήματα που δημιούργησε στην Αττική μίλησε ο ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τόνισε πως η περιοχή του Παπάγου – Χολαργού είναι από αυτές, μαζί με κοντινούς δήμους, δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία Ελπίδα.

Επίσης σημείωσε πως είναι περισσότεροι από 80 οι πολίτες στους οποίους έχει παρασχεθεί διαφόρων ειδών συνδρομή για μετακίνηση ή προμήθεια αγαθών και φαρμάκων.

«Οι Δήμοι έχουν αναλάβει ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Έχουμε αναλάβει αρμοδιότητες, χωρίς να έχουμε προσωπικό. Στην Πολιτική Προστασία των Δήμων υπάρχει 1 ή 2-3 εργαζόμενοι, χωρίς μηχανήματα. Εμείς έχουμε 3 εκχιονιστικά και είμαστε ένας Δήμος που δεν έχει τόσο συχνά χιόνια. Ωστόσο, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, και με την δυσκολία των προσλήψεων, θα πρέπει να έχουμε εξειδεικευμένους χειριστές μηχανημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφορικά με τη σύγκριση με τη βόρεια Ελλάδα ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού είπε πως στην Αττική «δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους κακοκαιρίες».

Ο κ. Αποστολόπολους έριξε ευθύνες και στους πολίτες για κατάσταση με τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Μεσογείων λέγοντας πως «πρέπει και ο κόσμος να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά. Όταν κατέβαιναν μαζικά στον σταθμό «Εθνική Άμυνα» για να πάρουν με τα αυτοκίνητα τους, εργαζόμενους που γύριζαν με το Μετρό και δεν είχαν αλυσίδες και κολλούσαν στον δρόμο, σκεφθείτε πόσο μεγάλο πρόβλημα μας δημιουργούσαν».

Για τη συνεργασίας μεταξύ των φορέων είπε οτι «με την Περιφέρεια έγινε μια τηλεδιάσκεψη την Κυριακή με τον Περιφερειάρχη, όπου κατά βάση συζητήσαμε για το αν θα κλείσουν τα σχολεία την Δευτέρα, κάτι που αποφασίσαμε ομόφωνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη τόνισε πως υπάρχει καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, άφησε όμως αιχμές για την πρακτική των προηγούμενων ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής ήταν σε κεντρικές αρτηρίες, όπως η Κηφισιάς και η Μεσογείων και έτσι δεν βοηθήθηκαν ουσιαστικά οι Δήμοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.