Δ. Παπαστεργίου για κορωνοϊό: «Απαραίτητη είναι η διαρκής συνεργασία κι αλληλεγγύη μεταξύ των δήμων»

Δ. Παπαστεργίου για κορωνοϊό: «Απαραίτητη είναι η διαρκής συνεργασία κι αλληλεγγύη μεταξύ των δήμων»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έδωσε το δικό του μήνυμα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα υποστήριξε οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπίσουν κατάλληλα την κρίση.

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλη την Ελλάδα, για να στηρίξει αφενός τις τοπικές μας κοινωνίες που δοκιμάζονται από την πανδημία, κρατώντας τους δήμους «ανοικτούς», αφετέρου για να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού».

«Σε αυτήν την προσπάθεια, απαραίτητη είναι η διαρκής συνεργασία κι αλληλεγγύη μεταξύ των δήμων, αφού καλούμαστε να προσφέρουμε κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητά των συμπολιτών μας, χωρίς να διαθέτουν οι Δήμοι σε αρκετές περιπτώσεις τα μέσα και το προσωπικό που είναι απαραίτητα. Στις περιπτώσεις αυτές είναι σημαντικό οι Δήμοι να στηρίζουμε ο ένας στον άλλο.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η έμπρακτη αλληλεγγύη που επέδειξε ο δήμος Λευκάδας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Ξηρόμερου και του παραχώρησε για ένα μικρό, αλλά κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας διάστημα, δύο απορριμματοφόρα, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να πραγματοποιεί την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Λευκάδος κ. Χαράλαμπο Καλό για το πνεύμα συνεργασίας κι αλληλεγγύης που επέδειξε, όσο και στο Δήμαρχο Ξηρόμερου Γιάννη Τριανταφυλλάκη που επέλεξε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορούσε τη λειτουργία του Δήμου του, ζητώντας στήριξη από έναν γειτονικό του Δήμο. Το παράδειγμα της συνεργασίας των δήμων Λευκάδας και Ξηρόμερου αναδεικνύει τη δύναμη της ενότητας κι αλληλεγγύης μεταξύ της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την οποία μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών μας κοινωνιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.