ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μικραίνει ο… «μεγάλος περίπατος»: Μια επιπλέον λωρίδα για τα ΙΧ στην Πανεπιστημίου

Μικραίνει ο… «μεγάλος περίπατος»: Μια επιπλέον λωρίδα για τα ΙΧ στην Πανεπιστημίου

«Βάφε-ξέβαφε» και «ράβε-ξήλωνε» στην Πανεπιστημίου. Την απόδοση μιας λωρίδας παραπάνω για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου πρότεινε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που συζητά την παράταση των μέτρων του «Μεγάλου Περιπάτου».

Τα προσωρινά μέτρα είχαν επιβληθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που λήγει στις 21 Αυγούστου 2020 και μπορούσε να παραταθεί για άλλο ένα τρίμηνο εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με συγκεκριμένη απόφαση.

Την πλειοψηφία αυτή φαίνεται να εξασφαλίζει ο Δήμαρχος με την σύμπραξη της παράταξης του Παύλου Γερουλάνου.

Ο κ.Γερουλάνος, με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα άσκησε κριτική στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων για τον Μεγάλο Περίπατο και παρέθεσε σημεία από τα οποία θα εξαρτηθεί η σημερινή του ψήφος.

Βασικό σημείο από πλευράς Γερουλάνου στην επιστολή ήταν η απόδοση μιας παραπάνω λωρίδας κυκλοφορίας για τα οχήματα στην Πανεπιστημίου. Και ο κ.Μπακογιάννης στην εισήγησή του ανέφερε ότι θα δοθεί αυτή η πρόσθετη λωρίδα όπου το επιτρέπει ο σχεδιασμός ώστε:

-Τα ΙΧ να συνεχίσουν να κινούνται σε τρεις λωρίδες ενώ θα έμεναν σε δύο όταν λειτουργούσε η λεωφορειολωρίδα.

-Η λεωφορειολωρίδα θα προστεθεί δίπλα στις τρεις για τα ΙΧ, προφανώς αφαιρώντας χώρο από τις λωρίδες που βάφτηκαν για να τις χρησιμοποιούν οι πεζοί και τα ποδήλατα.

-Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει μία λωρίδα για πεζούς και ποδήλατα. Υπενθυμίζεται ότι σε μεγάλο μέρος της Πανεπιστημίου, ο χώρος για πεζούς και ποδήλατα είναι εξαρχής μια λωρίδα οπότε εκεί δεν αλλάζει κάτι.

Ο Κώστας Μπακογιάννης απέδωσε αυτή την αλλαγή πορείας και στην παρατήρηση ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι αυξημένοι κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, προφανώς λόγω μετρων πανδημίας και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η τελική απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.